"CIA’nın peşine takılırsanız, IŞİD’in eline düşen radikalleri savunursunuz"

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Amiral Soner Polat, Uygurlu teröristleri savunan "Doğu Türkistan İslam Hareketi" ile ilgili açıklamalarda bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Soner Polat, son dönemde BBP, İYİ Parti, CHP ve HDP tarafından kamuoyu oluşturulmaya çalışılan, CIA bağlantılı DAEŞ mensubu Uygurlu Teröristleri savunan "Doğu Türkistan İslam Hareketi" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Polat, Türk ve Çin devletlerinin ikili ilişkilerini dinamitlemeye çalışan bu kışkırtmada hükümetin daha kararlı adımlar atması gerektiğini belirtti. Polat, Meclis'teki diğer partileri ise 'oy devşirmek' için değil, 'Türkiye'nin menfaatleri' için konumlanmaya davet etti.

 

 

Avrasya Güçlerini Hedef Almak Tehlikelidir

 

Polat Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD’nin her gün yeni bir açıklama ile kafaları karıştırdığı bir dönemde, Avrasya güçlerini hedef almak tehlikelidir. CIA denetiminde sözde Uygurları savunan provokatörlerin peşine takılmak Türkiye’ye zarar verir."

IŞİD’in Eline Düşmüş Radikal İslamcıları Savunursunuz

 

"Türkiye, sınırları dışındaki soydaşlarını korumak için kendi çözüm yolları bulmalı ve uygulamalıdır. Eğer CIA’nın peşine takılırsanız, Türkleri değil, Suudi parası ile kandırılmış, Vahhabileşmiş, IŞİD’in eline düşmüş radikal İslamcıları savunursunuz"

Tabelalar Çift Dilli! Uygurca ve Çince!

 

"Çin’in Sincar-Uygur bölgesinde incelemeler yaptım. O bölge hızlı bir şekilde kalkınıyor. Tabelalar çift dilli! Uygurca ve Çince! Türkiye eğer yapıcı bir diyalog içine girerse, sorunlar kısa sürede aşılır. Çünkü Çin, CIA olduğu için kuşku duyuyor." söylemlerini kaydetti.