Cem Dikmen, Cargill işçileriyle bir araya geldi

Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul İl Başkanımız Cem Dikmen, bir yıldır direnen Cargill işçileriyle buluştu

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Sendikalı oldukları için işten çıkartılan ABD’li gıda şirketi Cargill işçileri direnişlerine devam ediyor. İşçiler direnişlerinin birinci yıl dönümünü Cargill şirketinin İstanbul Ataşehir’deki Türkiye genel merkezi önüne taşıdı. Direnişlerine kararlılıkla devam eden işçilerin Cargill Genel Merkezi önündeki eylemine Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı da destek verdi. İl Başkanı Cem Dikmen, Cargill işçisinin 1 yıldır şanlı bir direniş sergilediklerini vurguladı. 
 
Direnişe 365 gündür her türlü baskıya rağmen devam ettiklerini söyleyen Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya 12 Haziran'da karar duruşmaları olduğunu belirtti. "Lehimize karar bekliyoruz" diyen Karlıkaya arkadaşları işe geri alınmazsa mücadeleyi İstanbul'a taşıyacaklarını ifade etti.  


Geçen 365 günde ilk günkü kararlılık ve azimde olduklarını belirten Cargill işçisi Oğuz Çömez "herkes emeğine, geleceğine, üretimden gelen gücüne sahip çıkıyor. İşten çıkartılan 14 işçi işbaşı yapana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.  


 Direnişlerine kararlılıkla devam eden işçilerin Cargill Genel Merkezi önündeki eylemine Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı da destek verdi. İl Başkanı Cem Dikmen, Cargill işçisinin 1 yıldır şanlı bir direniş sergilediklerini vurguladı. Sorunun en başta sistem sorunu olduğunu belirten Dikmen şunları söyledi: 
"İnsanca ve kamucu bir sistem olsa hükümet Cargill gibi şirketleri ayağına çağırır 'senin gibi ABD şirketleri benim işçimin hakkını yiyemez' der. Tüm işçi sınıfının hakkını savunuyoruz. Emekçiler haklarını alana kadar yanlarındayız" 


TGB İstanbul İl Yöneticisi Emre Oflaz da vatan ve emek mücadelesinin bir arada yürüdüğünü vurguladı.  
 
Cargill işçileri adına basın açıklamasını Tek Gıda İş Sendikası Genel Teşkilat Sorumlusu İbrahim Ören yaptı. Ören şirketin üretim devam ederken kota fazlalığı ve ekonomik daralmayı sebep göstererek sendikal örgütlenme yapan 14 işçiyi işten çıkarttığını, şirketin aradan geçen bir yılda hukuk tanımazlığına devam ettiğini belirtti,  "Sömürgeci Amerikan politikalarına asla izin vermeyeceğiz dedi". Ören Cargill’e karşı mücadeleyi Tek Gıda-İş’in örgütlü olduğu şirketlerde de  yükselteceklerini belirten şunları söyledi: 
 
“Anayasal hakları tanımamaya, üyelerimize mobing yaparak sendikal örgütlenmeye engel olmaya, sömürgeci Amerikan politikalarının işçi sınıfı üzerinde gölgesi olmaya devam ediyor. Şunu bilmelisiniz ki burası Ortadoğu değil! Sömürgeci politikalarınıza asla ülkemizde izin vermeyeceğiz. Cargill işvereninin gerçek yüzünü tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. Mücadelemizin 1. yıl dönümünde asla yılmadan ve daha güçlü bir şekilde karşınızdayız. İşçi sınıfı Cargill direnişiyle tekrar umutlandı ve daha çok birbirine kenetlendi! 
 
“Siz! Yasal bir örgütlenmeyi engellemeye çalışırken aslında işçi sınıfını birleştirecek işaret fişeğini yaktınız! Hukuk tanımaz tutumunuz devam ettiği sürece hem yurt içinde hem yurt dışında yaptığınız hukuksuzlukları ve haksızlıkları anlatmaya devam edeceğiz. Örgütlü olduğumuzu ve müşteriniz olan Pamir Gıda, Dr. Oetker, Coca Cola, Pepsi-Co, Eti, Mondelez ve Nestle gibi büyük işletmelerde bugün itibariyle baskıyı arttıracağız. Şunu iyi bilmelisiniz ki; sendika isteyen Cargill işçisi TEKGIDA-İŞ ile mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir! İşçi hak ve özgürlükleri, patronların insafına bırakılmayacak kadar değerlidir ve biz bu değer uğruna her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz.  
 
“Mücadelemizin 1. yıl dönümünde sizi buradan güçlü bir şekilde tekrar uyarıyoruz. Sizi bugünlere getiren üyelerimizin Anayasal haklarına saygı gösterin ve üyelerimize mobing uygulamaktan vazgeçin! 


Sömürgeci hak ve hukuk tanımaz Amerikan politikalarını ülkemizdeki işçi sınıfı üzerinde uygulamanıza asla izin vermeyeceğiz.”