Cargill işçilerinin yanındayız, mücadelede omuz omuzayız!

İşçilerimizin, yapacakları basın açıklamasında, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı hazır bulunacak

Tarih:

Bursa’da ABD menşeili firma Cargill’de çalışan işçiler, sendikalı oldukları gerekçesiyle, işten çıkarıldı. Bu nedenle, işçilerimiz, İstanbul Cargill Genel Merkezi hedefli, yürüyüş başlattı. Bu yürüyüşün, her adımında ve her durağında Vatan Partisi vardı.


Eylemin 154. Gününde İstanbul’a gelen işçilerimizi, Kartal Köprüsü’nde, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı heyeti karşılayacaktı. Vatan Partisi, Cargill işçileri ile birlikte Kartal Köprüsü’nden Kartal Meydanı’na kadar beraber yürüyüş gerçekleştirecekti fakat Cargill işçilerimizin haklı mücadelesi, Tuzla Şifa’da gözaltı uygulamaları ile engellenmek istendi.


Bu gelişmeler üzerine, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanımız Cem Dikmen ve beraberinde ki heyet, önce Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek işçilerimizin yalnız bırakmadı.


Emniyet’te ki uzun bekleyişin ardından serbest bırakılan Cargill işçilerimiz, eylemlerinin başından itibaren yanlarında Vatan Partisi’nin olduğunu vurguladılar.


İşçilerimizin, bugün saat 14:00’de Ataşehir Paladium AVM önünde yapacakları basın açıklamasında, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı hazır bulunacak.