"Bölücü Teröre ve Bölücü Anayasaya Karşı Mücadele Tek Cephedir"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Eskişehir’de bir basın toplantısı yaparak mücadelenin tek bir cephe olduğunu vurguladı.

Tarih:

Bölücü Teröre ve Bölücü Anayasaya Karşı Mücadele Tek Cephedir Basın Açıklaması / 9 Mart 2016, Eskişehir

1/2
2/2

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, (9 Mart 2016) Eskişehir’de bir basın toplantısı yaparak, Yeni Anayasa girişimine karı mücadele ile Bölücü Teröre karşı mücadelenin tek bir cephe olduğunu vurguladı. Perinçek, özetle şunları belirtti:

 

ŞEHİDİMİZ MÜCADELE KARARLILIĞIMIZI ATEŞLEDİ

 

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Sur’da gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan ve dün Eskişehir’de defnedilen Piyade Uzman Çavuş Gürsel Demir için bütün Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize baş sağlığı diliyoruz. Bu saldırı milletimizin PKK terör örgütüne karşı öfkesini ateşlemiştir.

 

MEVZİMİZ: VATAN SAVAŞI


Bölücü Teröre ve Bölücü Anayasaya karşı mücadele, aynı cephedir, tek cephedir.


Her iki mücadelede de, Vatan Savaşı mevzisindeyiz.


Karşımızda öncelikle ABD var. Bölücü Terör örgütünü Türkiye’nin üzerine süren de ABD, Bölücü Anayasayı Türkiye’ye dayatan da ABD’dir.
Özetle Vatan Savaşı stratejisi izliyoruz. Vatan Savaşından Millî Hükümete ilerliyoruz.

 

BÖLÜNMEYİ ANAYASA YOLUYLA DAYATIYORLAR


Yeni Anayasa adı altında 2004 yılından beri gündeme getirilen dayatmaya bakıyoruz, dört canlı bomba var:
Bir: Türk milletini Anayasadan çıkartmaya kalkıyorlar.


İki: Özerklik yapıp vatanı bölme sürecini fitilleyecekler.


Üç: Tarikatları cemaatleri yasallaştırmak istiyorlar.


Bu üç noktada AKP ile CHP ve HDP arasında üstü örtülü bir anlaşma var. MHP ise, yalnız tarikatların yasallaştırılması konusunda bu Cumhuriyet ve Vatan karşıtı anlaşmanın içindedir.


Anlaşmanın örtüsü ise, “Darbe Hukukunun temizlenmesi” diye özetleniyor. Burada da Ergenekon-Balyoz sürecinden bu yana birlik halindeler.
Dördüncü olarak, Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık Sistemi ısrarı var. Orada ayrılıyorlar, ancak Yeni Anayasa girişiminin esası, Başkanlık Sistemi değil, vatanı bölmek ve Atatürk Devrimini yıkmaktır.

 

ABD SİLAHIYLA
“YENİ ANAYASA” DAYATMASI


Türkiye’nin temelleriyle oynamak öyle kolay bir iş değil. Türkiye, emperyalizme karşı silahla kuruldu.


Silahla kurulan Türkiye’yi yine silahla yıkabilirlerdi. ABD silahlı kuvvetleri, bu girişim sürecinde geldi komşumuz oldu. Önce Irak’ın kuzeyine sonra Suriye’nin kuzeyine yerleşti. Üzerimize silahlandırdığı PKK’yı sürdü ve kaleyi içerden yıkmak için de AKP iktidarını getirdi tepemize oturttu. Arkasından CHP’yi avucuna aldı ve en son PKK’yı da Meclise soktu.


Aslında Yeni Anayasa, Türkiye’ye Körfez Savaşı’nın başladığı 1991 başından beri ABD silahlarıyla dayatılıyor. Yeni Anayasa girişimi, aslında yeni bir devlet, daha doğrusu yeni bir devletçik kurma girişimidir. Nitekim AKP, “Yeni Türkiye’den söz ediyor. “Yeni Türkiye’ye yeni bir anayasa gerekiyordu. “Yeni Türkiye” ise, tek parça değildir, bölünmüş Türkiye’dir ve bölündüğü için artık Türkiye olamaz.

 

BÖLÜCÜ TERÖRLE BİRLİKTE
YENİ ANAYASA DA HENDEKLERE GÖMÜLMEKTEDİR


Ancak ABD ve İsrail’in bu girişimi bozguna uğratılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Güvenlik güçlerimizin ve Köy Korucularımızın 24 Temmuz 2015’ten bu yana yürüttükleri fedakar mücadele sonucu, PKK Terör Örgütünün beli kırılmıştır.

 

Yeni Anayasa girişiminin Türk milleti ve vatanını hedef alan maddeleri, PKK’nın talepleriydi. Şimdi o talepler PKK ile birlikte hendeklere gömülmektedir. Ve o talepleri hendekten çıkarabilecek güç bulunmuyor.

 

BOCALAYAN GÜÇLERİ KAZANMAK


Özellikle AKP ve CHP, kısmen MHP, bocalayan güçler konumundalar.


AKP iktidarı, 24 Temmuz’da Türk Ordusu Bölücü Teröre karşı silahlı harekâta başladıktan sonra, Açılım’dan vazgeçti ve Vatan Savaşını destekliyor. Bu, olumlu bir gelişmedir ve Vatan Partisi’nin başarısıdır. Ancak AKP, bölge siyasetinde ve Rusya ilişkilerinde düşmanın siyasetlerine alet oluyor. Ayrıca ABD ve İsrail’in Bölücü Anayasa dayatmasının hizmetinde.


CHP yönetimi, Bölücü Teröre karşı mücadele cephesinde yok, ABD’nin güdümünde ve PKK’ya yakın duruyor. Anayasa mevzilenmesinde de, ABD ve AKP’nin yanındadır. Bir tek Başkanlık rejimi konusunda AKP’den ayrılıyor.


MHP, Bölücü Teröre karşı duruyor ve Başkanlık rejimine de karşı. Ne var ki, Bölücü ve Gerici Anayasa girişiminin gerici yönünde AKP ile birlikte. F Cemaatine kucak açıyor. Dış siyasette de Atlantik denetiminden kopamıyor.


AKP, CHP ve MHP’nin Vatan Savaşı mevzisinde tutarlı olarak yer almalarına hizmet eden siyasetler izliyoruz. Yapıcı olacağız. Milletin en geniş güçlerini Türkiye cephesinde birleştireceğiz.


HDP’yi PKK’dan ayıran siyasetler ise, hayalcidir ve milleti aldatır. Böyle bir ayrım gerçekte yok. Bu ayrımı CHP yapıyor. PKK’nın yanında olduğunu bu numaralarla gizlemeye çalışıyor.

 

HENDEĞE GÖMÜLEN PKK’YI KURTARAMAYACAKLAR


Bölücü Anayasa, adı üstünde bölücüdür, özetle PKK’yı hendekten kurtarma anayasasıdır.


Vatan Partisi, Bölücü Teröre ve Bölücü Anayasaya karşı mücadeleyi birleştiren sloganı milletimize sundu:
“Türk Ordusunun hendeğe gömdüğü PKK’yı hendekten kurtaramazsınız!”

 

YENİ ANAYASA GİRİŞİMİNİN ZAYIF KARNI


Türkiye’ye dayatılan “Yeni Anayasa”, bölücü olmak yanında gericidir. Peki Vatan Partisi, niçin bölücü yönünü öne çıkarıyor?
Çünkü bu anayasa girişiminin zayıf karnı, bölücü olmasıdır.


Türksüz anayasa planına karşı Türk milletini, özerkliğe karşı vatan bütünlüğünü savunduğumuz mevzide en geniş birliği sağlayabiliyoruz. MHP, bu mevzide milletle birliktedir. AKP ve CHP’nin geniş kesimleri de bu mevzide milletle birlikte olacaktır. Bu koşullarda, Yeni Anayasa girişimine karşı en geniş birliği Bölücülükle mücadele cephesinde kurabiliyoruz. Yeni Anayasa girişimini Bölücü karakterini öne çıkararak bozguna uğratacağız.

 

MİLLETİN YÜREĞİ MEHMETÇİKLE BİRLİKTE ÇARPIYOR


Dün Vatan Savaşına “Saray Savaşı” diyerek cepheyi bölmeye kalkıştılar ama başaramadılar. “Saray Savaşı” bozgunculuğu bozguna uğradı. Millet vatan savaşı cephesindedir. Edirne’den Hakkâri’ye kadar milletin yüreği Mehmetçikle birlikte çarpıyor. Güneydoğumuzda yaşayan Kürt yurttaşlarımız, PKK belâsından kurtulmak istiyor ve birlik istiyor.

 

BÖLÜCÜ ANAYASAYA VE BÖLÜCÜ TERÖRE KARŞI MÜCADELENİN KESİN ZAFERİ İÇİN MİLLİ HÜKÜMET


AKP hükümeti, Suriye ve Rusya düşmanlığı yaptığı için ve aynı zamanda Bölücü Anayasa tertibi içinde olduğu için, Bölücü Teröre karşı mücadeleyi kalıcı sonuca ulaştıracak yetenekten yoksundur.


Bölücü Anayasa girişiminde olanlar, ABD’nin PKK’yı hendekten kurtarma planına alet oluyorlar.


AKP’nin ve diğer sistem partilerinin Rusya ve Suriye düşmanlığı da Bölücü Terörün alan bulmasına hizmet etmektedir.


Yine AKP’nin patronluğundaki Borçlanma Ekonomisi, ülke bütünlüğüne zarar vermektedir.


Bu durumda Üretim Ekonomisini kuracak, komşularla ve Asya ülkeleriyle dostluğu inşa edecek bir Millî Hükümetin kurulması, hem zorunluluktur hem de kaçınılmazdır.


Türkiye, Bölücü Anayasa girişimine ve Bölücü Teröre karşı mücadeleden tarihî bir kararla çıkacaktır. Türkiye yeniden Atatürk Devrimi rotasına girecektir. Bu mücadeleyi kararlı ve tutarlı olarak yürütecek bir millî Hükümetin kurulması kaçınılmazdır.


Bugünkü Vatan Savaşı, Millî Hükümetle kesin ve kalıcı sonuca ulaşacaktır.