"Bizimle Amerika Baş Edemedi! Kasetle Yönetilenler Mi Baş Edecek?"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve binlerce yurtseverin katılımıyla Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda mitingimizi gerçekleştirdik.

Tarih:

 

 

         Binlerce yurtseverin katılımıyla Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda mitingimizi gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve Gaziantep milletvekili adayımız Mehmet Bedri Gültekin’in konuşma yaptığı miting Fevzi Kurtuluş konseri ile başladı. Coşkunun oldukça üst seviyede olduğu mitingde konuşan Doğu Perinçek, “CHP içinde Vatan Partisi’ne karşı bir hazırlık başlamış. Bizimle Amerika baş edemedi. Kasetle yönetilenler mi baş edecek?” dedi. Perinçek’in konuşması şöyle:

 

         ERDOĞAN ADANA’DA

         BİRKEZ DAHA ATTAN DÜŞTÜ

         Tayyip Erdoğan dün Adana’da birkez daha attan düştü. Bu sefer onu kumun üzerine at yıkmadı, Vatan Partisi yıktı.  O, Türkiye’de iktidar koltuklarına Amerika tarafından oturtuldu. Daha 1996 yılında Rand Corporation Türkiye’nin tepesine Başbakan Tayyip Erdoğan olacak diye yazmıştı. O’nu Amerika Tayin etti. Biz onları yıkacağız.

        

         ERDOĞAN YÖNETİMİ

         SENETLE AMERİKA’YA BAĞLANDI

         AKP Hükümeti’nin arkada kalan 13 yılda yaptıklarına bakın. Türkiye’nin topraklarını sattılar. Şimdi onların sonu geldi. Çünkü borçlanma ekonomisi bitti. Şimdi namus günü geldi. Namus günü bu Amerikancı iktidarı yıkma günü.

İkincisi bunlar Amerika’dan borç dilendikleri için görev yapıyorlar. Amerika bunlara yazılı görev verdi. Abdullah Gül 2 Nisan 2003’te Powell’la birlikte 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma yaptı. Amerika Tayyip Erdoğan yönetimini senetle bağlamış.

 

         AKP-CHP-HDP/PKK’NIN

         YENİ GÖREVİ İLAN EDİLDİ

         Yeni hükümet tezgahlarını açıklıyorlar. Kemal Derviş geçen CNN Türk’te Amerika’nın yeni tezgahını ilan etti. AKP-CHP hükümet kuracaklar ve kucaklarına da Öcalan’ı alacaklar. Bu AKP-CHP-HDP/PKK Hükümeti’ne Amerika’nın verdiği görev şu:

         Yeni bir Anayasa yapacaklarmış. Yeni Anayasa’nın da en önemli maddesi Türk Milleti’ni Anayasa’dan çıkartacaklarmış. Ey Türk Milleti! Seni Anayasa’dan çıkarmaya yönelik bir tertiple karşı karşıyasın. Buna müsaade etmeyeceğiz. Türk Milleti’nin Anayasa’dan çıkartmaya kalkanlar Türk Milleti’nin ayakları altıdan kalacak!

         Özerklik yapacaklarmış. Özerklik ne demek? Kürdümüze sen bizden değilsin demek. Özerklik Kürde verilen bir hak ve hukuk değil! Onu dışlamak, ötelemek, yabancılaştırmak. Bu tertibi de bozacağız.

         Bunlara verilen üçüncü görev ise sıcak para ekonomisini yürütmek. Görüyorsunuz yeniden Kemal Derviş’i sahneye zıplattılar. Sütü bile Avrupa’dan getirecekler. Seni Türkiye’de tezgahsız, dükkansız, fabrikasız bırakacak. Türk Milleti oralarda iş güvenliğinden yoksun bir ırgat gibi çalışacak. AKP-CHP-PKK Hükümeti’nin ekonomik tasarımı da bu.

 

         ÖCALAN’I NASIL YARGILADIYSAK

         ERDOĞAN’I DA YARGILAYACAĞIZ

         Tayyip Erdoğanlar yıkılıyor. Ak Saray’da oturduğu koltuktan inecek ve Yüce Divan sandalyesine oturacak. PKK ile suç ortaklığı kurdular. Vatanı bölme suçu işliyorlar. Dün sayın yargıcımız Turgut Okyay Adana’da açıkladı. Öcalan’ı nasıl yargıladıysak Erdoğan’ı da yargılayacağız diye. Erdoğan’ı yargılayacağız.

         BİRİ SENETLE, BİRİ KASETLE

         AMERİKA’YA BAĞLANDI

         AKP-CHP-PKK hükümet kuracak. CHP’ye verilen oylar AKP ile suç ortaklığına veriliyor. HDP’ye verilen oylarda AKP’ye gidiyor. HDP-CHP’ye verilen oylar Türkiye’yi bölmeye veriliyor. Cinayet ortaklığına veriliyor.

         Vatan Partisi Amerikan’ın satın alamadığı tek partidir. Amerika Başbakan koltuğunda oturanları bağlamış senetlerle. CHP’nin tepesine bakıyorsunuz, kasetle başkan yapılmış. Buradan CHP’ye sesleniyorum. Siz Genel Başkanınızı bile kurultayla değil,Fethullah Gülen’in çıkarttığı kasetlerle değiştirdiniz. Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Onur Öymen belgeleriyle açıkladı. Daha kasetler çıkmadan önce Kılıçdaroğlu başkan olacak diye yayınlar yapıldı.

         CHP yöneticileri bakmışlar ki Vatan Partisi çığ gibi büyüyor. Bize karşı dosyalar hazırlamaya başlamışlar. Hazırlasınlar, bizimle Amerika baş edemedi, kasetle yönetilen partiler mi baş edecek!

 

         AKP, CHP, MHP VE HDP’YE

         SON ÇAĞRIMIZDIR      

         Vatan Partisi Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Bedri Gültekin ise konuşmasında Meclis’te temsil edilen partilere çağrıda bulunarakGaziantep’in en önemli sorunlarına ilişkin çözümlerinin ne olduğunu sordu. Daha önce bu çağrıyı 3 kere yaptıklarını belirten Gültekin, “Sorumuza bugüne kadar cevap alamadık. Ayrıca Gaziantep’in sorunlarına çözümlerini, halkın önünde tartışma çağrımıza da henüz cevap almış değiliz.Çağrımızı tekrarlıyoruz: AKP, CHP, MHP ve HDP’nin Gaziantep 1. sıra adayları! Sayın Mehmet Şimşek, Sayın Mehmet Şeker, Sayın Ümit Özdağ ve Sayın Celal Doğan! Geliniz çözüm önerilerimizi canlı yayında halkın önünde tartışalım.” dedi. Gültekin’in açıklamaları şöyle:
        
         MÜLTECİ SORUNU ÇÖZÜLMEDEN

         GAZİANTEP’İN HİÇBİR SORUNU ÇÖZÜLEMEZ
         Vatan Partisi, Gazianteplilerin en temel sorunu konusunda çözümü olan biricik Parti’dir. Diğer partilerin bu en önemli soruna bir çözümlerinin olmadığını biliyoruz.
         Terör sorunu bitmeden mülteci sorunu çözülemez. Suriyelileri, terörün devam ettiği ülkelerine geriye dönmeye zorlamak ise onları ölüme göndermek anlamına gelir.
         Ancak Suriye ve Irak’ta terör bitip, can ve mal güvenliği sağlandığında, bu insanlar güvenlik içinde yurtlarına dönebileceklerdir.
         Ayrıca Suriye ve Irak başta olmak üzere Arap ülkeleri pazarının Türkiye’ye kapanması, en başta Gaziantep ekonomisini vurmuştur. Fabrikalar kapanmakta, işsizlik çığ gibi büyümektedir.
         Güney komşularımızda terörün bitirilmesinin tek bir yolu bulunuyor: O da Bölge ülkelerinin, yani Türkiye, İran, Irak ve Suriye’nin işbirliği yapmasıdır.
Bu işbirliği, İslam dünyasının ezici çoğunluğu ile gelişmekte olan ülkelerin desteğini alacaktır.
         Bölge ülkelerinin işbirliği yapmasının önündeki engel ABD emperyalizmi ve onun işbirlikçisi olan AKP iktidarıdır.
         ABD’ye tavır almadan ve AKP iktidarını yıkmadan bölge çapında arzu edilen ve sonuç alıcı işbirliğinin gerçekleşmesi mümkün değildir.
         CHP, HDP ve MHP de Atlantikçi oldukları için bölge ülkeleri arasında işbirliğine karşı çıkıyorlar.
         Vatan Partisi ise Batı Asya Birliği’ni savunuyor.
         Çözüm; Suriyelilerin barış içinde ülkelerine dönmesidir.
         Ülkemizde zorunlu olarak bulunan Suriyelilerin, burada olmaktan mutlu olduklarını hiç kimse iddia edemez. Onların da en büyük özleminin, can ve mal güvenliğinin sağlandığı ülkelerine dönmek olduğu biliniyor.
         Batı Asya Birliği, bölgeyi bugün yangın yerine çevirmiş olan etnik ve dinci terörü altı ay ile bir sene gibi bir süre içinde temelli olarak bitirir.
Bölge ülkeleri ile işbirliği sonucu terör sona erdikten sonra Suriyelilerin tamamına yakını ülkelerine geri dönecektir.
         Gaziantep’in mülteci sorununun biricik çözümü budur.    
         Şam, Tahran, Bağdat, Kahire ve Beyrut’a kardeş elini uzatan, halklarımız arasında dostluk ilişkileri kuran, emperyalist müdahalelere karşı Bölge ülkeleri arasında işbirliğini savunan Vatan Partisi, bütün bu çabalarından dolayı, Gaziantep’in en temel sorununa biricik çözümün sahibi olan Parti’dir. 
         Vatan Partisi, sorunun çözümü için daha bugünden kolları sıvamıştır. Genel Başkanımız iki ay önce Şam’daydı ve Sayın Beşar Esad ile görüştü. Genel Başkan Yardımcımız ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanımız Emekli Korgeneral Sayın İsmail Hakkı Pekin başkanlığındaki bir Parti heyetimiz ise 10 gün önce Tahran’daydı. 
         Bütün komşularımız ile antiemperyalizm temelinde dostluk ve işbirliğini, bugünden adım adım inşa ediyoruz.

         VATAN PARTİSİ’NİN ÇÖZÜMÜ

·                    Vatan Partisi iktidarında Türkiye; Suriye ve Irak ile olan sınırlarında kontrol sağlanacak,sınırlarımız terörist giriş çıkışlarına kapatılacaktır.

·                    Türkiye; İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan hükümetleri ile toprak bütünlüğününkorunması ve milli egemenliğin ve milli birliğin sağlanması konusunda işbirliği yapacaktır.

·                    Sınır kontrolünün sağlanması ve teröre karşı ortak mücadele edilmesi durumunda, altı ayile bir yıl içinde terör son bulur. Suriyeli kardeşlerimizin güvenlik içinde yurtlarına dönmesinin koşulları yaratılır.

·                    Türkiye, İran, Irak ve Suriye ve Azerbaycan; kendi aralarında ortak bir Ekonomik Bölge oluşturacaklardır. Savaşın yakıp yıktığı Irak ve Suriye’nin yeniden inşası için ortak projeler geliştirilecektir. Bu durumda, bir sanayi kenti olan Gaziantep’in bütün fabrikalarının tam kapasite halinde çalışması bile oluşacak talebi karşılamaya yetmeyecektir.

·                    Kısacası Bölge ülkelerinin, terör sorununu çözmeleri ve ekonomik işbirliğine gitmeleri; var olan işsizlik ve üretim sorununun çözülmesinin ötesinde, Gaziantep’in ekonomik büyüklüğünün katlanması anlamına gelecektir.

·                    Komşularımızla yapılacak işbirliği; Lübnan, Ürdün, Filistin ve Mısır başta olmak üzere gelişen dünyanın tüm ülkeleri ile karşılıklı yarar temelinde ilişkilerle tamamlanacaktır.

·                    Bütün bu adımları atabilmenin olmazsa olmaz koşulu Bölge ülkelerinin her türlü emperyalist müdahaleye karşı güçbirliği yapmalarıdır. 1991 yılından bu yana işgalci bir güç olarak bölgede bulunan ABD, yaşanan terörün, mülteci sorununun ve ekonomik yıkımın nedenidir.

·                    Onun için sorunu çözmenin ilk adımı işgalci ABD’nin bölgedeki askeri varlığını son vermektir. Bölge ülkeleri arasında askeri işbirliği ABD’yi geri çekilmek zorunda bırakacaktır.

 

·                    Türkiye’nin AB kapısına bağlı olması bölge ülkeleri ile geliştirilecek ilişkilerin önünde engeldir. Türkiye Avrupa Birliği’ne üyelik başvurusunu geri çekmelidir.