Birleşen Türkiye'nin Diyarbakır Adayları

Partimiz, Diyarbakır'da 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adaylarını tanıttı.

Tarih:

Partimiz, Diyarbakır'da 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adaylarını tanıttı. Diyarbakır'da yarışacak 11 adayımızı tanıtan Merkez Karar Kurulu (MKK) ve Kardeşlik Bürosu üyemiz Bayram Yurtçiçek, “Diyarbakır'da aslında 3 parti yarışıyor: AKP, HDP ve Vatan Partisi” dedi. Yurtçiçek, gazetecilerin “Adayları neye göre belirlediniz?” sorusuna karşılık şunları söyledi: “Adaylarımız, Diyarbakır'ın konumuna uygun, ülke çapında aydın öncüler. Aralarında ülkenin birliği için kanını akıtan gaziler, işçi ve köylü temsilcileri, kamu çalışanları ve kadınlar bulunuyor. Halkımızın karşısına saygın ve etkin isimlerle çıkıyoruz.”

 

ADAYLARIN YARISI KADIN 

Bayram Yurtçiçek konuşmasında, ülkemizdeki ekonomik krize dikkat çekti ve “AKP  iktidarının PKK ile iş birliğinde yürüttüğü açılım süreci sonucu ülke bölünmenin eşiğine gelmiştir, bir vatan krizi ile karşı karşıya gelmiştir” dedi. Yurtçiçek, “Bu koşullarda Türkiye’nin bağımsızlığından birliğinden bütünlüğünden ve halkın ekonomik refahından yana olanlar Atatürk’te birleşerek Vatan Partisinin çatısı altından bir araya gelmişlerdir.” diye konuştu ve adaylarımızı tanıttı.

 

Partimizin adayları şu isimlerden oluşuyor: 

1) Mustafa Pamukoğlu (İktisatçı-Aydınlık yazarı)

2) Reşit Can (Türkiye Harp Mamülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Diyarbakır Şb. Bşk.)

3) Yusuf Arslan (Emekli lise müdürü)

4) Şahin Öztekin (Bismil'in Doruk köyünden çiftçi)

5) Edvan Kendil (Bando astsubayı, koro ve orkestra şefi)

6) Gönül Güçlü Yurtçiçek (Emekli yayıncı)

7) Müzeyyen Mıhalioğlu (Sağlık işçisi)

8) Saniye Üstündağ (Ev hanımı)

9) Gazi Şimşek

10) Mustafa Odabaşı

11) Sibel Koç Güven (Gazeteci)

 

ORTAK HEDEF: BÖLÜCÜLÜĞE DUR DEMEK

Partimizin 1. sıradan milletvekili adayı Aydınlık yazarı, iktisatçı Mustafa Pamukoğlu, 1956 Diyarbakır doğumlu, Siyasal Bilgiler Mezunu bir maliyeci. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesi ve Vakfında da uzun yıllar çalışmış olan Pamukoğlu, “Türk-Kürt kardeşliği için, bölgenin kalkınması ve bölünmemesi için Vatan'dan aday oldum” diye konuştu.

 

Diyarbakır'dan 2. sıra milletvekili adayımız Reşit Can ise, 1974 doğumlu, iç güvenlik harekatında Gazi oldu. 4 çocuk babası olan Can, “Ülkenin bölünmemesi ve bölgemizde işsizliğin yoksulluğun ortadan kaldırılması için Vatan'dayım.” diye konuştu. Can, AKP'nin özelleştirme politikalarını eleştirdi ve “Diyarbakır'da çalışan birkaç fabrikayı da kapattılar, işsizlik çok yaygın. Vatan Partisi özelleştirmeye karşı olduğu için, ülkenin birlik ve bütünlğünü savunduğu için, bir Gazi olarak Vatan Partisindeyim.” dedi. 

 

Kadın adaylarımızdan Gönül Yurtçiçek ise, kadın meselesine dikkat çekti: “Yerin yarısı kadınlardır. Bu mücadele, Türkiye'nin birliği, bütünlğü macadelesini birlikte vereceğiz. Türkiye'yi düzeltmek için Meclis'e girmeye adayız.”

 

3. sıra adayımız Yusuf Arslan ise, Diyarbakır'ın saygın eğitimcileri arasında tanınıyor. Uzun yıllar lise müdürlüğü yapmış olan Arslan, kısa süre önce emekli oldu. Adaylarımızdan bir isim de Edvan Kengir. 1963 doğumlu Kengir, emekli Bando ast subayı, orkestra ve koro şefliği yaptı.