Beyazıt Karataş: "NATO ülkemiz için tehdittir"

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, TGB'nin "NATO'ya Hayır Haftası" etkinliğinde konuştu.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Karataş, "Ben NATO'yu tehdit olarak görüyorum. ABD Suriye'de asıl gücü yani PKK-PYD'nin teşvik ettiği gücü kullanmakta" dedi.

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), bu haftayı "NATO’ya Hayır" haftası ilan etti. Tüm Türkiye’de NATO’dan çıkılması gerektiğini vurgulayacak etkinlikler yapan TGB, İzmir’de ise Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş ile "NATO’nun Kirli Tarihi" söyleşisi gerçekleştirdi. TGB İzmir İl Örgütünün düzenlediği söyleşide, Türkiye’nin NATO’dan neden çıkması gerektiği üzerine tartışma yürütüldü.

 

"NATO ülkemiz için tehdittir"

 

Beyazıt Karataş NATO’ya karşı çıkma sebeplerini açıkladığı söyleşide, "NATO ülkesi 28 ülke var. Yaklaşık yirmisi şu anda Suriye'de ABD'nin ittifakı içinde yer alıyor. NATO kelimesini yanlış kullanıyorsunuz diyorlar hemen NATO savunuculuğuna başlıyorlar. Ben NATO'yu tehdit olarak görüyorum. ABD Suriye'de asıl gücü yani PKK-PYD'nin teşvik ettiği gücü kullanmakta. Biz bunları tehdit ilan ediyoruz. PKK' ya PYD'ye verilen destek çok büyük bir güvenlik sorunudur. Bu yüzden buna karşı çıkıyoruz" sözlerini dile getirdi.

 

"Türkiye Cumhuriyeti hedef alındı"

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterildiği NATO tatbikatını da değrlendiren Karataş, "NATO bunu geçmiş yıllarda da yaptı. Şimdi de Norveç'te yaptı. Tatbikat yapılmadan önce planlanır. Bu doğrudan bana göre Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef almaktır. Türkiye Norveç'te ki karargahta her zaman asker bulunduruyor. Sonuçta skandal ortaya çıktı. Ve bu skandal özürle geçiştirilecek bir durum değil. Türkiye artık hedefte olmaktan çıkacak. Çünkü Türkiye artık NATO’da kalmayacağı bir döneme girmiştir" diye konuştu.

 

NATO’nun ülkeler üzerindeki kirli operasyonlarından bahsedilen söyleşi, gençlerin soru cevap bölümünde Karataş'a yönelttiği sorularla sona erdi.