Beyazıt Karataş: "ABD’yle anlaşma PYD’yle anlaşmadır"

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, Ulusal Kanal'da Erdem Atay'ın sunduğu Başkent Kulisi programına konuk oldu

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, ABD’nin Türkiye ile Münbiç ve Fırat’ın doğusu konusunda bir anlaşma yapmadığını savundu. Konuyla ilgili Washington’un bir açıklama yapmadığına dikkat çeken Karataş, “ABD ile anlaşma yapıldıysa PYD ile anlaşma yapılmıştır. Çünkü Fırat’ın doğusuna yığınak yapan bir ABD oradan PYD’yi çıkarmaz kendi de çıkmaz” dedi.

 

Karataş, önceki gün Ulusal Kanal’da yayınlanan, Aydınlık Ankara Haber Müdürü Erdem Atay’ın sunduğu Başkent Kulisi programına konuk oldu.

 

“Amerika Münbiç’te yalan söylemeye devam edecek, sözünü tutuyormuş gibi yapacak, asıl yığınağını Fırat’ın doğusuna kaydıracak” diyen Karataş, “ABD ne Suriye’de ne de Irak’ta Türkiye’yi görmek istiyor” ifadesini kullandı. Fırat’ın doğusunda ABD’nin Türkiye ile işbirliği yapmayacağını vurgulayan Karataş, “Amerika oylamaya devam edecek. Komiteler kurarlar, sizin fikrinizi öğrenirler, zamana yayarlar. Aklınızı çelmeye çalışırlar. Bu komitelerden bir sonuç da çıkmaz” dedi.

 

 

‘KOMİTELER OYALAMAK İÇİN’

 

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, şöyle devam etti:

 

“ABD’nin komitede söylediği sözler sizin İran, Rusya ve örtülü olarak da Suriye ile yapmış olduğunuz koalisyonu bozmak için söylediği sözlerdir. Sizi oyalıyor. Bizim Dışişleri Bakanı Ruslara başka, Amerikalılara başka konuşuyor. ABD Fırat’ın doğusunda yığınağını yaptı. Kendisi ve İsrail için bu bölgeyi hayati görüyor. İran’a karşı kullanacağı için de önemli görüyor. ABD bizimle çalışıyormuş gibi yapar ama Fırat’ın doğusunda Türkiye ile hiçbir işbirliği yapmaz.”

 

Beyazıt Karataş, Afrin harekatının yavaş ilerlediği iddialarına da değindi. “Ne kadar yavaşlıyor deseler de dünyada böyle hızlı ilerleyen bir hareket yok” diyen Karataş, nedenini şu sözlerle açıkladı: “Çünkü, tüneller kazmışlar, yığınaklar yapmışlar, patlayıcılar yerleştirmişler. Biz Güneydoğu’da nasıl PKK’yı hendeklere gömdüysek burada da PKK’yı tünellere gömüyoruz. Türk milletinin hemen yanı başında olduğu ve destek verdiği bir mücadeleyi bizim kazanmamamız mümkün değil. Önemli lider kadrosu kaçmış Afrin’den. Silah zoruyla PKK’ya zorla katılmış kişiler var. PKK’nın bölgede önünü açan Amerika’nın hava gücüydü. Olmayınca nasıl kaçtığını gördük. Koalisyonun desteği gittiği andan itibaren bu terör örgütü bu coğrafyada yaşayamaz.”