"Batı’nın Söylediklerini Körü Körüne Yapan Türkiye Görmeyeceğiz"

İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayımız E. Tümamiral Soner Polat, Erdoğan'ın Esad'lı geçiş süreci telaffuzu hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih:

İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayımız Emekli Tümamiral Soner Polat, ilk kez Esad’lı geçiş sürecini telaffuz eden Erdoğan’ın açıklamalarını Aydınlık’a değerlendirdi. Açıklamanın Türkiye’deki politika değişikliğinin başlangıç noktası olduğunu vurgulayan Polat “Artık Batı’nın söylediklerini körü körüne yapan bir Türkiye görmeyeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önceki gün gazetecilere Suriye’deki gelişmeler, olası geçiş süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

 

‘RUSYA’NIN KARARLI TAVRI AVRUPA’DA ÇATLAK YARATTI’

 

Erdoğan’ın bu açıklamalarını değerlendiren emekli Tümamiral Soner Polat, öncelikle Rusya’nın Suriye’ye yönelik kararlı tavrının Avrupa’da çatlak yarattığını belirtti.

 

Polat şunları söyledi: Rusya’nın ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel de ‘Suriye’de Esad’lı bir çözümü düşünmemiz gerekiyor’ dedi. Erdoğan da yaptığı açıklamada ABD’nin PYD ve YPG’ye olan tavrına ve Suriye’deki gelişmelere net cevap verdi. Kötü yönetici olsalar bile doğru politikalara geldiler. Erdoğan’ın Suriye ile ilgili açıklaması Türkiye’deki politika değişikliğinin başlangıç noktasıdır. Açıklama şunu gösterdi; artık Batı’nın söylediklerini körü körüne yapan bir Türkiye görmeyeceğiz. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24 Temmuz’da PKK’ya karşı başlattığı operasyonlarda ABD ve Türkiye karşı karşıya geldi. Erdoğan açıklamasında bu konuda da tavrını net koydu. Esad’la beraber yapılacak bir çözüm haritasının Türkiye-Suriye ilişkilerini doğrudan etkileyeceğini vurgulayan Polat şöyle devam etti: Bu süreç Suriye’nin birlik ve bütünlüğünü pekiştirecek. Bir kere Suriye halkı Suriye Ordusu’nu destekliyor. IŞİD’in ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) hakim olduğu yerlerde bile. O yüzden AKP mezhepçil yaklaşımları bırakıp tamamen Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunmalıdır.