"Başarınızı Kutlamaya Da Geleceğiz"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek'ten direnen IFF işçilerine destek

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Gebze IFF fabrikası önünde direnen işçilerle kucaklaştı. Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, ‘Üreten Türkiye’ sloganını hatırlatarak "Vatan Partisi’ni Meclis’te görmek isteriz" dedi.

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan IFF Aroma Esans Fabrikası’nda 26 işçinin keyfi gerekçelerle işten çıkarılması nedeniyle Tekgıda-İş üyesi işçilerin fabrika önünde başlattığı direniş sürüyor. Genel Başkanımız Doğu Perinçek dün, 25 gündür direnen işçileri ziyaret etti.

 

Milletvekili Adaylarımız Mustafa Cerit, Dilek Yalınay, Sedat Kışla, Gökhan Onater, Yalova İl Başkanımız İsmail Bilgin, Gebze İlçe Başkanımız Murat Cirit ve Darıca İlçe Başkanımız Nuran Aydoğan’ın da destek verdiği işçiler sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “Açlıktan ölmeyiz bu yoldan dönmeyiz” sloganları attı.

 

‘YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ’

 

Genel Başkanımız Doğu Perinçek işçilerin yanında olduğunu ve eylemi sonuna kadar desteklediğini söyleyerek şöyle konuştu: “Her anne, her baba çocuklarına, evine ekmek götürememenin ne kadar acı bir şey olduğunu bilir. İşsiz kalmak ölümden beterdir. Sizin mücadelenizi yürekten destekliyoruz. Mücadelenizde başarılı olacaksınız. Fabrikanızda tezgahınızın başında olacaksınız. Daha sonra bu başarınızı davullarla, zurnalarla kutlamaya geleceğiz.”

 

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ise IFF’nin ABD merkezli bir fabrika olduğunu vurgulayarak “Bu fabrikada yiyeceklerde kullanılan kimyasal tatlandırıcılar üretiliyor.

 

Ülkedeki bütün yiyeceklerin tek kimyasal madde ve tatlandırıcıları buradan çıkıyor. Çocuklarımızın yediği besinlerde kullanılan kimyasallar buradan çıktığı halde denetlenmiyor. Bu güne kadar bu fabrikaya müffetiş gelmedi” dedi.

 

‘VATAN PARTİSİ MECLİS’E GİRMELİ’ 

 

İşten çıkarılan işçilere tazminat ödenmediğini belirten Durdu, fabrikadaki hukukçuların işçilere karşı keyfi uygulamalar yaptığını söyledi. Yunus Durdu konuşmasında Genel Başkanımız Doğu Perinçek’e teşekkür ederek “Neden Vatan Partisi? Çünkü ‘Üreten Türkiye’ diyor. Çünkü işçilerin yanında. İnşalah 1 Kasım seçimlerinde Vatan Partisi’ni Meclis’te görürüz” diye konuştu.