"Bandırma Vapuru’ndayız rotamız belli"

AKP-CHP koalisyonu Amerikan projesi! Yolumuzu bir kez daha kestiler ancak çözümleri yok. Mücadeleye devam edeceğiz!

Tarih:

Adayları arasında işçi, asker, eski bakan, çiftçi, doktor, Yargıtay Onursal üyesi ve Türkiye’nin en genç milletvekili adayını barındıran Vatan Partisi, seçimlere iddialı bir programla katıldı. “Atatürk ilkeleri, açılıma karşı birlik, bölünmeye karşı kardeşlik, borçlanmaya karşı üretim ilkeleriyle tek seçeneğiz” dedi. Kısıtlı bir bütçe ve medya sansürüne karşı ABD planlarına kafa tuttular, “AKP-CHP koalisyonu geliyor, dikkat!” dediler. Dediklerine kimsenin itirazı olmadı, bazı öngörüleri şimdiden gerçekleşti.

Gece gündüz çalışan adaylar, sonucu nasıl karşıladı? Geleceğe nasıl bakıyorlar? Vatan Partisi adayları seçim sonuçlarını değerlendirdi: Mücadeleye devam, dediler. 
 
HEPSİ BİRBİRİYLE KOALİSYON YAPABİLİR
E. Tümg. Naci Beştepe - Zonguldak adayı: “Aman oyları bölmeyin, propagandası çok etkili oldu. Bunu diyenler HDP’yi destekleyerek, vatanı birleştireceklerine bölecek bir grubun Meclis’e girmesine neden oldular. Diğerleri de göz yumarak, sessiz kalarak desteklemiş oldu. Bugünkü tablo Tayyip Erdoğan’ın kışkırtması, CHP ve MHP’nin dolaylı desteğiyle oluştu. Hükümet kurulur mu? Erken seçim olur mu? Benim kanımca mutlaka kurulur. Şununla koalisyon yapmayın diyenlerin hepsi birbiriyle koalisyon yapabilir. CHP’nin gireceğini çoktan açıklamışlardı. HDP de dışarıdan destekleyerek açılım sürecinin devamı olan anayasayı değiştirmeye çalışacak. Şimdi yeterli sayı var. Açılımı sürdürecekler, toplumun dinamik güçleri karşılarına gelecek.
Vatan Partisi’nin önünü kestiler ama biz her şeye rağmen Bandırma vapurdayız. Bölünmeye yönelik her türlü açılıma karşı mücadelemize devam ederiz. Ama seçimden öncesine göre daha zor bir ödenemeçe girdik, HDP’nin Meclis’e girmesi en olumsuz tablodur. 
 
BUNDAN SONRA DAHA İYİ OLURUZ 
Turgut Okyay - Yargıtay Onursal Üyesi, Adana adayı: “Bizi boykot ettiler. Bilhassa medya, gazeteciler sansür uyguladı. Son iki haftadır ‘oyları bölmeyin’ propagandasının etkisi oldu. Baraj olmasaydı, gittiğimiz yerlerden 3 kişiden biri bize oy verecekti. Yanısıra AKP’yi düşürmek için HDP’ye yüklendiler. Şimdiki AKP-CHP koalisyonu olur, kolay kolay bozmazlar. Bunları güdenler öyle istiyor. Vatan Partisi mücadeleyi bırakmaz!Sonuna kadar devam. Çünkü bunlar çözüm getirmeyecek. Önerileri geçici.”
 
MİLLETİMİZİ SAVUNMAYA DEVAM
Yaşar Okuyan - Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: “Bandırma vapuruna binenler Samsun’a vardığında yine tek başınaydılar. Ama inançla yürüdüler ve tüm zorlukları yenip Türkiye Cumhuriyeti devletini kurdular. Vatan Partisi de aynı azimle kararlılıkla vatanı savunmaya devam edecektir. Bize Mustafa Kemal’in şu sözü bize rehberdir: Devlet adamlığı siyaset erbabı odur ki, millete rağmen milletin geleceğine sahip çıkarsın. Biz bu gerçeğin ışığında milletimizi savunmaya devam edeceğiz. Çünkü başka Türkiye yok!
AKP-CHP koalisyonu bir Amerikan projesi! Kemal Derviş çıktı, açıkça ilan etti. 
 
Zeki Gürsoy - Aydın adayı (çiftçi): “Benim köyümde 300 oyun 30’u Vatan Partisi’ne çıktı. Seçimden önceki son iki gün buraya çullandılar. AKP, HDP bir yandan CHP bir yandan ‘oyları bölmeyin’ diye. Hatta CHP bize ‘sizin yaptığınız hainlik’ bile dedi. Pek çok insan tuttular, kara çarşaflı kadınları dolaştırdılar, köylüye 100’er lira para dağıttılar. 
Bütçemizin onda biri başka bir partide olsa bu kadarını da yapamazlardı. Bir dahaki sefer demiyorum, yakın bir zamanda bunu herkes görecek. Emek boşa gitmez. Gittiğimiz her köye birer tohum atıldı. Onlar kökleşecek, çoğalacak. Türkiye Doğu Perinçek’in başında olduğu Vatan Partisi’ne mecbur.
 
DEDİKLERİMİZ BİR BİR ÇIKTI 
Sefa Köken -  İzmir (Somalı madenci): “Demek ki AKP milletin üzerine bir kara bulut gibi çökmüş. Ondan kurtulmak için PKK’ya sığındılar. İkisinin de aynı olduğunu anlayacaklar elbet. Biz Vatan Partisi olarak kaldığımız yerden daha da hırsla devam ediyoruz.”
 
Tümg. Ayhan Gümüş - İzmir adayı: “Vatan Partisi’nin görevi devam ediyor, yanlış söz söylemedik. 1-1,5 yıl sonra erken seçim gelir. Zaten bu projeyi gördük, ABD projesi olduğunu açıkladık. AKP’ye ABD ciddi mesaj verdi: Vazgeçilmez değilsin!”
 
Dr. Rıfat Mutlu -  İzmir adayı (Op. Doktor): “Durum dediklerimizi doğruladı. Tablo bizim için son derece elverişli bir çalışma zemini yarattı. Y-CHP eliyle Meclis’e 81 HDP’li girdi. Tabii tablo dediğimiz gibi ABD hükümeti. Koordinesi Derviş’te, sahneye yine indi.” 
 
Tümgeneral Beyazıt Karataş - İzmir adayı: “Öncelikle belirtelim ki Vatan Partisi’nin duruşu doğruydu. Belki seçim çalışmasına geç girdik diyebiliriz. Ancak ülke birçok gerçeği seçimlerde Vatan Partisi’nden öğrendi. 
Bana gelen arkadaşlarımın dediği ‘oyları bölmeyelim, barajı geçemezsiniz’ şeklindeydi.  ‘Son kez o malum partiye vereceğiz’ diyorlardı. İktidar ve muhalefet sokakta gezemedi, artık iyice zorlanacaklar. Vatan Partililik artık liderleri ile adayları ile tanınmıştır. Bizim davamız haklı, halen o yerdeyiz.”