Balıkesir İl Başkanlığımızdan, Diyarbakırlı analara destek

Balıkesir İl Başkanımız Emre Albayrak, partililerimizle birlikte, Diyarbakır'da HDP binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek açıklaması yaptı

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, beraberindeki parti üyeleriyle birlikte Karesi ilçesi Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda Diyarbakır'da HDP binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek veren açıklamalarda bulundu. 


Albayrak; ‘’Diyarbakır’ın cesur ve yiğit kadınlarına Balıkesir’den bin selam olsun. HDP’nin dağa kaçırdığı evlatlarına kavuşmak isteyen analarımızın bu haklı eylemi milletimizin vicdanını ayağa kaldırmıştır. Onlara destek olmak bugün her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevidir.

 

PKK’nın esnafa zorla kepenk kapattırdığı bir dönemden Hacire anaların HDP’ye kepenk kapattırdığı bir döneme geçmiş bulunuyoruz. Anaların çığlığı teröre karşı mücadelede yeni bir dönem noktasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri PKK’ya karşı başarılı operasyonlar yaptıkça bölge halkı özgürleşmektedir. Bölücü terör örgütünün etkisi kırıldıkça hak arama mücadelesi de artmaktadır. PKK’nın on yıllardır zulmettiği insanlarımız artık isyan noktasına gelmiştir.

 

Terör örgütünün meclisteki kravatlı temsilcileri şatafat içinde yaşarken yoksul vatandaşlarımızın evlatları dağa kaçırılmaktadır. PKK’nın sözde yasal kolu olan HDP, terör örgütüne destek vermektedir. Kendi belediyelerinin de imkanlarını kullanarak PKK’ya militan desteği, mali destek ve lojistik desteği sunmaktadır. Ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden bu duruma artık bir son verilmelidir. HDP’nin PKK ile bağı ortadadır. Yargı harekete geçmeli, suç işleyen ve gayri meşru bir parti haline gelen HDP derhal kapatılmalı, annelerin gözyaşları dindirilmelidir.

 

Diyarbakır’lı analar da bu duruma vurgu yaparak HDP yöneticilerinin yüzüne; “Diyarbakır’da genç bırakmadınız.’’

 

‘’Başlarım sizin Kürdistan davanıza.’’

 

‘’Bunlar koltuklarda, çocukları lüks okullarda.’’

 

‘’Bizim çocuklarımız ya dağda, ya da mezarda.’’

 

‘’Çocuklarımızı ABD uşaklığına gönderiyorsunuz.’’

 

‘’Size verecek tek çocuğumuz yok, geri getirin.” demektedirler.

 

Bir kısım çevreler ise çocuklarınızı siyasi partilerden değil devletten isteyin diyerek hedef şaşırtmaya çalışmaktadır. Bu sözler HDP’ye kalkan olmayı amaçlamaktadır ve o çevrelerin HDP ile ittifaklarını saklama gayretini göstermektedir.

 

Tüm siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, meslek odalarını, dernekleri ve bütün milletimizi, bu mücadeleyi amasız ve fakatsız sahiplenmeye ve destek olmaya çağırıyoruz. Diyarbakır’daki annelerimizin ellerinden öpüyor, selamlarımızı yolluyoruz.’’ diye konuştu.

 

Çevredeki vatandaşların açıklamaya alkışlarla destek vermesi dikkat çekti.

 

Basın açıklamasının ardından partililer, vatandaşlara ‘’HDP KAPATILSIN’’ başlıklı broşür dağıttı.