Aziz Tunç hakkında Doğu Perinçek'e hakaretten dava ve yakalama kararı

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek'e hakaret eden HDP Milletvekili Adayı Aziz Tunç hakkında iddianame hazırlandı ve yakalama emri çıkarıldı

Tarih:

        Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e “alevinet.com” internet sitesinde hakaret eden HDP Milletvekili Adayı Aziz Tunç hakkında iddianame hazırlandı ve yakalama emri çıkarıldı.

 

       HDP’nin 2015’te milletvekili adayı olan Aziz Tunç, 18 Ekim 2017 tarihinde “alevinet.com” internet sitesinde, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında aleni olarak hakaretlerde bulundu. Hakaretlerini iftiralarla birlikte yapan Tunç hakkında Vatan Partisi Hukuk Bürosu tarafından suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Tunç hakkında iddianame hazırlayarak hakaret suçundan cezalandırılmasını istedi. Tunç’un, yurt dışında olduğu ve yapılan çağrılara yanıt vermediği için hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

 

      Tunç söz konusu yazısında Doğu Perinçek’in “Alevilere karşı eylemler planladığı” gibi asılsız iftiralarda bulunmuştu. Tunç çeşitli Alevi platformlarında, tezviratlara ve iftiralara dayalı yazılarıyla Vatan Partisi düşmanlığı yapıyor.  

 

       Tunç, 2015 genel seçimlerinde HDP’den Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.