Aykutalp Avşar artık özgür

Tarih:

Haziran Ayaklanması günlerinde Kayseri’deki eylemlerde dönemin başbakanı Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla Kayseri Cezaevinde hapis yatan Vatan Partisi Öncü Gençlik il başkanı Aykutalp Avşar’ın ceza infazına eğitiminin aksamaması için ara verildi.  

AYKUTALP Avşar’ın avukatı Zeynep Küçük, müvekkili hakkında kesinleşmiş infaz başladığı için, eğitiminin aksamaması ve sınavlarına girebilmesi amacıyla savcılıktan akademik yılın sonuna kadar infaza ara verilmesi talebinde bulundu. İnfaz Savcılığı, ceza kanununda infazı başlayan cezaların eğitim hayatını tamamlanmasına engel olması halinde tanınan haktan Aykutalp’in de yararlanması gerektiği yönünde karar verdi. Aykutalp’in hapis cezasının infazına 31 Temmuz 2015 tarihine kadar ara verildi. 

 

DAVUL ZURNALARLA KARŞILANDI 

Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Avşar, eylemlerin yapıldığı 2013 Haziran ayında TGB Kayseri İl Başkanıydı. Aykutalp Avşar’ı, cezaevi çıkışında Vatan Partili ve TGB’li arkadaşlarıyla Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Oktay Yıldırım, Avşar’ın avukatı Fırat Kayaönü ve yakınları davul zurnalarla karşıladı. 

Cezaevinden çıkışta Aydınlık’a konuşan Aykutalp, şunları söyledi: “Diktatör demek suçundan dolayı 16 gündür hapisteydim. Diktatör demeyi suç sayan zihniyet, diktatör tavrını bir kez daha kanıtlamış oldu. Bizi yıldırmaya çalışan diktatörlüğe karşı mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz. Başbakana hakaret söz konusu değil.”  

 

DİĞER DAVA ERTELENDİ 

Aykutalp Avşar’ın infazına ara verildiği gün, bir başka davası daha görüldü. Yine Erdoğan’a hakaret iddiasıyla 16. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın son duruşması dün yapıldı. Duruşmada Av. Fırat Kayaönü, mahkemenin talebiyle çıkan bilirkişi raporu için tekrar beyanda bulundu. Protesto eylemlerinin yapıldığı günkü görüntülerin çözümlerinin yeraldığı bilirkişi raporunda, polis fezlekesinde yer alan “Hoşt Tayyip P..t Tayyip” ifadelerinin olmadığı kaydedildi. Duruşmada dinlenen tanıklar da böyle ifadelerin kullanılmadığını söylediler. Mahkeme, esas hakkında mütalanın alınması için 26 Mayis 2015 tarihine ertelendi.