Aydınlıkçıların yarım asrının ışıkla çizilen seçkisi

Ankara İl Başkanlığımız, Aydınlıkçıların ilk partilerini kurduğu 1969’u temel alarak 50 yılı karelerle anlatan bir fotoğraf albümü hazırladı

Tarih:

1968’den bugüne kesintisiz olarak eylemli ve örgütlü şekilde bugünlere gelen Aydınlıkçılar, yarım asrı geride bıraktı. Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı, Aydınlıkçıların ilk partilerini kurduğu 1969’u temel alarak 50 yılı karelerle anlatan bir fotoğraf albümü hazırladı.

 

 

İLK KEZ YAYIMLANAN FOTOĞRAFLAR

 

250’den fazla fotoğrafın yer aldığı albüm, renkli kuşe kâğıda basılmış 96 sayfadan oluşuyor. Büyük çoğunluğu 2000’li yılların öncesine ait fotoğraflar, ilk defa yayınlanıyor. 1968’den başlayarak Doğu Perinçek’in ve Aydınlıkçıların öncülük ettiği sayısız eylemin aktarıldığı albümde tarihi kareler kısa notlarla anlatılıyor.

ÖNSÖZ VE İSİM DOĞU PERİNÇEK’TEN

 

13 bölümde sunulan albümün isim koyucusu ise Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek. “Aydınlık Nöbetindeki Resimler” adıyla yayınlanan albümün önsözünü de Perinçek yazdı. Albümün ön kapağında Perinçek’in Türkiye İşçi Köylü Partisi’nin 1978’teki kuruluş kurultayında salonunu selamladığı, ilk kez yayımlanan fotoğrafı bulunuyor. Arka kapakta ise ellinci yıla özel olarak tasarlanmış 50’inci yıl logosu yer alıyor.

ÖZEL ARŞİV ÇALIŞMASI

 

Albümün seçkisinden kurgusuna, tasarımından baskısına kadar her şeyi Vatan Partililer tarafından yapıldı. Albümün hazırlığında, Aykut Diş, Deniz Tokgöz, Hüseyin Karanlık, Yusuf Tuncer, Hasan Yıldız, Nuri Kaya, Gaye Kaya, Şükran Temur, Ali Yüksel ve Emre Can’ın imzası bulunuyor. Albümün grafik tasırımı ise Sarkis Kısaohanyan’a ait. Albüm için yoğun bir arşiv çalışması yürütüldü. Aydınlık Gazetesi, Vatan Partisi, Öncü Gençlik ve Ulusal Kanal ile Akadur Töleğen, Alpay Tuğlu, Aykut Töleğen, Doğan Kemancı, Meftun Bulunmaz’ın arşivlerinden fotoğraflar seçildi.

KDHC lideri Kim İl-Sung / Doğu Perinçek, Kore Demokratik Halk Cumhuriyet’inde-1993
KDHC lideri Kim İl-Sung / Doğu Perinçek, Kore Demokratik Halk Cumhuriyet’inde-1993

‘YÂD ETMEK İÇİN DEĞİL UFUK AÇMAK İÇİN DERLENDİ’

 

Albümün titiz biçimde ve uzun sürede hazırlandığını belirten Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Aykut Diş şunları söyledi: “Yakın tarihimizde ülkenin ve halkın çıkarına pek çok gelişmenin altında Aydınlıkçıların imzası var. Aydınlıkçılar, sorumlu mevkilerde oturmadan sorumlu davranan ve sonuç alan dünyadaki tek siyasi harekettir. Bu çalışma da bir fotoğraflı rapordur. Yâd etmek için değil, ufuk açmak için derlendi. Bütün kareler mevziden, bitmeyen kavganın içinden alındı. Fedakârlar ordusunun mücadele fotoğraflarını elden ele ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

Albüm, Vatan Partisi’nin Ankara ve İstanbul il Başkanlıklarından ve telefonla 0531 850 05 78

Doğu Perinçek Aydınlık Gazetesi çalışanlarıyla- 1978
Doğu Perinçek Aydınlık Gazetesi çalışanlarıyla- 1978
Sosyalist Parti’nin Kardeşlik Mitingi, 1991-Diyarbakır
Sosyalist Parti’nin Kardeşlik Mitingi, 1991-Diyarbakır
Kahramanmaraş Pazarcık’ta Mehmet Çetin için miting- 1978
Kahramanmaraş Pazarcık’ta Mehmet Çetin için miting- 1978
İşçi Partisi ‘Temiz Hükümet’ mitingi, 1996
İşçi Partisi ‘Temiz Hükümet’ mitingi, 1996