Avrupa'da atılım rüzgarı

Vatan Partisi Avrupa Atılım Kurultayı, Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in katılımlarıyla gerçekleşti

Tarih:

1/32
2/32
3/32
4/32
5/32
6/32
7/32
8/32
9/32
10/32
11/32
12/32
13/32
14/32
15/32
16/32
17/32
18/32
19/32
20/32
21/32
22/32
23/32
24/32
25/32
26/32
27/32
28/32
29/32
30/32
31/32
32/32

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği, Frankfurt’ta düzenlediği kurultayda yeni yönetimini belirledi. Genel Başkan Doğu Perinçek ve Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek’in de katıldığı kurultayda yeni yönetimdeki genç ağırlığı ise dikkat çekti.

 

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği üyeleri, atılım kurultayında buluştu. 15-16 Aralık’ta Frankfurt’ta düzenlenen kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek de katıldı.

 

 

PERİNÇEK: “FEDAİLİĞİ KURULTAY SALONLARINDAN DIŞARI TAŞIYALIM!”

 

Kongre açılışı saygı duruşu ve İstiklal Açılışı ile başladı. Yapılan divan kurulu seçimlerinde başkanlığa Deniz Yıldırım seçildi. Kurultay açış konuşmasını ise Genel Başkan Doğu Perinçek yaptı. Türkiye’nin devrim sürecine girdiğini vurgulayan Perinçek, FETÖ ve PKK’nın üzerine gidilmesinin sürecin büyük göstergesi olduğunu belirtti. Türkiye’nin mecburiyetleri ve devrimci birikimi gereği Amerikan Gladyosu’yla mücadele ettiğini belirten Perinçek, şu Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu şu sözlerle özetledi: “İki görüş çarpışıyor. Biri diyor ki Türkiye geriliğe gidiyor, Türkiye karanlıklara gidiyor. Biz de diyoruz ki hayır, Türkiye geriliğe, Türkiye karanlıklara gitmiyor. Bakın, FETÖ darbeleri eziliyor, FETÖ tasfiye ediliyor, hapislere tıkılıyor, biz hapisten çıkıyoruz, FETÖ içeri sokuluyor, tıkılıyor, tıkıyoruz. Amerika’nın devletimizin içine yerleştirdiği, ordumuza yerleştirdiği cihazlar kırılıyor, parçalanıyor, ordu içindeki gericilik hapislere tıkılıyor, devletin içinden tasfiye ediliyor. Devletin içine yerleştirilmiş 105 bin kamuda çalışan FETÖ bağlantılı, PKK bağlantılı unsur kamudan temizleniyor.” Türkiye’nin içinde bulunduğu sürecin partililerce çok iyi kavranması gerektiğini vurgulayan Perinçek, Türkiye’nin önünde bir fırsat olduğunu ve Vatan Partisi’nin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Perinçek’in konuşması, partililerin “Fedailer partisi Vatan Partisi’ sloganıyla bölünürken, Perinçek, “Geldiğimiz süreç fedailiği tarihin gündemine çağıran süreçtir. Fedailiğin içini dolduracağız. Fedailiği kurultay salonlarından çıkartıp hayata geçireceğimiz süreçtir. Onun için bu sloganın hakkını vereceğiz. Önümüzde yapılacak işler ancak Türk devriminin tarihten gelen o Namık Kemallerle başlayan Enver beylerle, Niyazi beylerle dağlara çıkan, Mustafa Kemallerle devam eden, bizim 68 kuşağıyla devam eden o fedai geleneğini şimdi ayağa kaldıracağız, hayata geçireceğiz” vurgusuyla partililerin görevlerini hatırlattı.

 

 

VATAN PARTİSİ’NİN SİYASETİ AVRUPA’DA DA ETKİLİ

 

Perinçek’in ardından Vatan Partisi Önceki Dönem Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım söz aldı. Türkiye’deki vatan savaşı sürecinde partinin Almanya ve Avrupa’da da Türkleri birleştirmeye yönelik hareket ettiğini ifade eden Yıldırım, partinin 2000li yılların başında benimsediği “Vatan Savunmasını Avrupa’ya taşıyoruz” siyasetinin doğruluğunu vurguladı. Özellikle 2014’ten bu yana yurtdışında oy kullanması ile birlikte Avrupa’daki Türklerin siyasete katılımının da çoğaldığı dönemde, Yıldırım, Vatan Partisi temsilcilerinin farklı Alman milletvekilleri ile teması ve Genel Başkan Doğu Perinçek’in Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’e gönderdiği mektup ile Türkiye-Almanya ilişkilerinin normalleşmesine yönelik katkı sunduğunu belirtti. FETÖ ve PKK konularında Der Spiegel Genel Yayın Yönetmeni ile de temas kurulduğunu belirten Yıldırım, parti faaliyetlerinin Ermeni Soykırımı Yalanına kesin çözüm getirdiğini ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde alınan zaferin uygulanmasının başlıca hedef olduğunu vurguladı. Yıldırım, konuşmasını Almanya’nın ve Fransa’nın siyaset ve medya üzerinden Atatürk’ü keşfettiğini vurgularken bu durumun özellikle Avrupa ile ilişkilerin normalleşmesinde fırsat olduğunu ve özellikle gençlik için önemli görevler barındırdığını vurguladı.

 

 

MERCAN: “SAFLARIMIZDA BİRLİK RUHUNU GÜÇLENDİRELİM!”

 

Beyhan Yıldırım’ın ardından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan söz aldı. Atılım hedeflerini beş maddede özetleyen Mercan, vatan savaşı sürecinde partinin tüm psikolojik saldırılara göğüs germesi gerektiğini vurguladı. Partinin Ermeni iddialarında ve Türkiye-Avrupa ilişkileri konusunda önemli başarılar sergilediğini belirtirken şartların partinin lehine olduğunu anımsatarak politikalarının da Avrupa bazında uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

 

Mercan ayrıca yeni döneme ilişkin örgütlerin de düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. “Çevremizde oluşan geniş kitleleri kucaklamak, üyeleri örgütlemek, yani herkese görev vermek, ihtiyaca göre yeni örgütler kurmak, örgütleri çalıştırmak, gençlik ve kadın örgütlenmesini gerçekleştirmek gibi hedeflere kilitlenmeliyiz”, diye belirten Mercan bütün milletin esas alınması gerektiğini söyledi. Vatan Partisi’nin atılımını gerçekleştirmesinde tüm üyelere görevler düştüğünü belirten Mercan, tüm üyelerin hayatlarının merkezine siyaseti yerleştirmesi gerektiğini savundu.

 

 

“VATAN PARTİSİ AVRASYA’YA YÖNELİŞİ HIZLANDIRACAKTIR”

 

Ali Mercan’ın konuşmasının ardından Avrupa’nın dört bir yanından gelen il ve ülke temsilcileri söz aldı. 2019 yılının atılım yılı olduğunu vurgulayan partililerin sunumlarından sonra ise yeni yönetimin belirlenmesine geçildi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan’ın tek aday olarak girdiği seçimde, Mercan, temsilcilik görevine getirilirken, oluşan yeni yönetimin ağırlıklı olarak genç üyelerden oluşması ise dikkat çekti. Kurultayın ardından Ali Mercan 2019 hedeflerini Aydınlık’a anlattı. Partinin iki ana temel üzerinde hedeflerini gerçekleştireceğini belirten Mercan, yeni yönetimin vatan savunması hattını güçlendirerek Türk vatandaşlarını kucaklayacağını, onların sesi olacağını ve özellikle de Avrupa’nın Avrasya’ya yönelişinde stratejik ve politik ilişkilerin gelişmesi üzerine çalışacaklarını vurguladı. Bunun için özellikle gençlik ve kadın kolları çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Mercan, bu hedefleri gerçekleştirmek için de yeni yönetimin gelenek ve geleceği birleştiren bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Yeni yönetime seçilen isimler ise şu şekilde:

 

Ali Mercan – Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Aydınlık Gazetesi Avrupa Temsilcisi

Deniz Yıldırım – Aydınlık Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni

Ali Derya Doğan – Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği Yöneticisi

Sevil Tapkan – Ev hanımı, Vatan Partisi Herne Temsilciliği yöneticisi

Özgür Uyanık – Gazeteci/Yazar

Eren Alıcı – Öğrenci

Kaan Karagöz – Öğrenci

Tuğba Almışlar – Öğrenci

Erkan Yıldız – Mimar, Vatan Partisi Herne Temsilcisi