Avrasya-Atlantik Kızıldağ’da Karşı Karşıya

E. Tümamiral Soner Polat, Türkmen Dağı'nda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Tarih:

Suriye’de Türkmen Dağı bölgesinde yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Vatan Partisi üyesi emekli Tümamiral Soner Polat, bölgede Avrasya ile Atlantik’in karşı karşıya geldiği bir cephe oluştuğunu belirtti. Türkmen Dağı’nın o bölgedeki en stratejik nokta ve buraya hakim olmanın da askeri bir gereklilik olduğunu vurgulayan Polat, Amerika’nın bu nedenle o bölgedeki terörist gruplara kara taktikleri öğrettiğini ifade etti.

 

‘BATI’NIN OYUNUNA GELMEYELİM’

 

17 Kasım’da bölgedeki terörist unsurları tamamen yok etmek için Rusya’nın kalbinden kalkan ve ilk defa kullandığı 3 ayrı stratejik bombardıman uçağıyla yaptığı operasyon sonucunda Suriye ordusunun İdlib ve Halep’e doğru harekatı genişleteceğini söyleyen Polat, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye açısından tehlike şu: Bizim güvenli bölge dediğimiz Cerablus ile Azez arasındaki 98 km uzunluğunda ve 50 km derinliğindeki bölgenin batısında böyle bir cephe oluşacak. Bu cephenin bir tarafında Rusya, İran, Suriye ve Lübnan Hizbullahı’nın içinde yer aldığı Avrasya, diğer tarafında ise Avrupa-Atlantik yapı olacak.” Atlantik’in elinde kara gücü olarak önce 50 ton sonra 200 ton silah yardımı yaptığı PYD/PKK’nın olduğunu hatırlatan Polat, Atlantik’in bu güçle Avrasya’ya karşı başarı şansı olmadığını belirtti.

 

‘TÜRKMENLER EL NUSRA’YA İTİLİYOR’

 

Bu nedenle Batı’nın Türkiye’yi Avrasya ile karşı karşıya getirmek için elinden geleni yapacağını söyleyen Polat, Türk devletini ve yetkilileri uyararak Batı’nın oyununa gelip böyle bir maceraya girilmemesi gerektiğini vurguladı. Polat, bölgede esas olarak El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’nın bulunduğunu belirtti. 

 

Türkmenlerin büyük bir kısmının o bölgeyi daha önce boşalttığını söyleyen Polat, kalan az sayıdaki Türkmen’in El Nusra’nın kucağına itildiğini ifade ederek “Türkmenler katlediliyor” iddiasının gerçeğe uymadığının altını çizdi.