Atatürk Cumhuriyeti için Vatan Buluşması

Partimizin 19 Mayıs’ta Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenlediği “Atatürk Cumhuriyeti için Vatan Buluşması” mitingine onbinlerce yurttaş katıldı.

Tarih:

 Partimizin 19 Mayıs’ta Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenlediği “Atatürk Cumhuriyeti için Vatan Buluşması” mitingine onbinlerce yurttaş katıldı. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı günde Sıhhiye Meydanı’nda buluşan binlerce yurttaş bugün vatan mücadelesi saflarında olduklarını hep bir ağızdan ilan etti. 

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan mitingde alana büyük bir coşku hakimdi. Mitingin açılışı Bursa’da direnişte olan Reno işçilerine selam göndererek yapıldı. Onbinlerce yurttaş hep bir ağızdan “Reno İşçisi Yalnız Değildir” sloganını atarak direnen Reno işçilerinin yanında olduklarını haykırdı. 

Mitingde ilk olarak sanatçı Fevzi Kurtuluş bağlamasıyla sahneye çıktı. Yurttaşlar Fevzi Kurtuluş’un seslendirdiği türkülere hep birlikte eşlik etti.

 

“GÜNEŞ UFUKTAN ŞİMDİ DOĞACAK”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmasına “Atatürk Cumhuriyeti’nin başkentini, yüreğimizdeki 19 Mayıs ateşiyle, kararlılığıyla ve güveniyle selamlıyoruz” sözleriyle başladı. 

 Genel Başkanımız Doğu Perinçek konuşmasında şunları söyledi;

19 Mayıs’ta Atatürk’ün devrimci kararlılığıyla, ruhuyla dimdik Ankara’dayız ve 19 Mayıs’ı anlamanın bilincindeyiz. Güneş ufuktan şimdi doğacak. 19 Mayıs’ın anlamı, her karanlığın bir sabahı vardır ve dünya güneşin etrafında dönmektedir. Dünyanın güneşin etrafında dönmesini kimsenin durduramayacağı gibi Türkiye’yi kimse esir edemez. Türk Milleti’ni kimse anayasadan, tarihten silemez. 

 

“RENO İŞÇİLERİ TÜRKİYE’NİN KURTULUŞUNUN MÜJDESİNİ VERİYOR”

19 mayıs 2015’te, büyük kararların, büyük çözümlerin eşiğindeyiz. Ankara’da Bandırma Vapuru’ndayız ve güneş işte bu kez Bursa’dan doğmaktadır. Bursa’daki Reno işçileri, Tofaş işçileri, Mako işçileri, Bursa’nın Coşkunöz işçileri şu anda üretimi durdurdular ve Türkiye’nin yeniden ekonomik kurtuluşunun müjdesini veriyorlar. 

Tayyip Erdoğanların borçlanma ekonomisinin sonuna geldik. Bunlar Türk Milleti’ni borçlu millet haline getirdiler. Türkiye’de borcu olmayan kalmadı. Türkiye’nin işçisi, çiftçisi, esnafı, tüccarı, sanayicisi borçlu. Bunların direnme ekonomisi çıkmaza girmiştir. Artık bunlar çalışana çocuklarımıza ekmek götüreceğimiz ücreti veremiyorlar. Bunların borçlanma ekonomisi bütün Milleti vurdu. Şimdi o Millet’in öncüleri Bursa’dan başlayarak ayağa kalkıyorlar. Bu Atatürk’ün halkçı, devletçi Türkiye’sinin müjdesidir. Rantçılara karşı, sıcak para diktatörlüğüne karşı üretenler ayağa kalkıyor. Bu aynı zamanda geleceğin üreten Türkiye’sinin habercisidir. Üreten Türkiye geliyor. Bursa’da emekçilerin ayağa kalkışı aynı zamanda gerçek demokrasinin ayağa kalkışıdır. Ayaklar baş olacak. Türkiye’yi rantçılar yönetemeyecek. 

 

“BUNLARIN MİLLETİ YOK!”

Tayyip Erdoğanların saltanatı çatırdamaktadır. Saltanatlarını yıkacağız. Onlar kendilerine saray yaptıklarını sanıyorlar. O yaptıkları saray AKP iktidarının mezarı olacak. Türk Milleti AKP’nin hakkından gelecek. Türk Milleti Vatan Partisi önderliğinde AKP saltanatını mutlaka yıkacak. AKP iktidarının yıkılışı için Türk Milleti’nin 19 Mayıs’ta başlayan büyük yürüyüşü burada sizlerle yola çıkmıştır. Bu aynı zamanda demokrasinin yola çıkmasıdır. Demokrasi, yiyicilerin diktatörlüğü değildir. Demokrasi halkla olur, çarşılarla, işçiyle, milletle olur. Demokrasi milletin egemeliğidir. Türk Milleti’ni anayasadan sileceğiz diyenler hangi milletle demokrasi yapacaklar? AKP, CHP ve HDP; Amerika’yla Türkiye’de saltanat kurmak sevdasındadırlar. Bunların milleti yok. AKP itiraf ediyor; “Türk Milleti’ni Anayasa’dan çıkaracağım” diyor. CHP Türk’ü etnik bir kimlik olarak tarif ediyor. Biz kuru kalabalık değiliz: Türk de biziz Kürt de biziz, hepimiz Türk Milletiyiz! 

 

“BATI ASYA BİRLİĞİ’Nİ KURUYORUZ”

Kurduklara sisteme bakın, PKK’yı getirip hükümetin kucağına oturtuyorlar. Bir suç ortaklığı oluşturdular. Türk Milleti’ne karşı suç işliyorlar. Hakkari’den Edirne’ye kadar suç işliyorlar. Bu suçu işleyenler Yüce Divan sandalyelerine Türk Milleti’nin iradesiyle oturtulacaklardır. Türk Milleti’ne, Cumhuriyet’e karşı suç işleyenler aynı zamanda komşularımıza karşı suç işliyorlar. Suriye’ye karşı suç işlediler. Irak’a karşı, İran’a karşı büyük kumpasların içerisindeler. Suriye’ye terör ihraç ettiler. Dilenci bir millet yarattıkları gibi komşularımızı da dilenci yaptılar. Biz Vatan Partisi olarak Suriye’yle, Irak’la, İran’la, Lübnan’la, Mısır’la ve Azerbaycan’la bölgemizde bir Batı Asya Birliği kalesi kuruyoruz. Bugün heyetimiz Em. Tümamiral Soner Polat Başkanlığı’nda Mısır’a hareket etti. Suriye’de Beşar Esad’la görüştük. Genelkurmay E. İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin önderliğinde heyet olarak İran’la görüştük. Bölgemizde bir güvenlik ittifakı kuruyoruz. Aynı zamanda Batı Asya ekonomik işbirliğinin temellerini atıyoruz. 

 

“2 HAZİRAN’DA EDİRNE’YLE HAKKARİ KUCAKLAŞACAK”

Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Gazilerimizi selamlıyoruz. 2 Haziran günü büyük bir kucaklaşma var. Hakkari Yüksekova’da Edirne’yle hakkari kucaklaşacak. Vatan Partisi Türkiye’yi birleştiriyor. 2 Haziran günü Kürdümüzü kucaklayarak bütün dünyaya bayrak göstereceğiz.

Buradan ilan ediyoruz;

Kürdümüzle birleşeceğiz. Kürdümüzü PKK’nın esaretinden kurtaracağız.

Devletin yaptırım gücünü kararlı olarak kullanacağız.

Komşularımızla birleşeceğiz, Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz.

Hakkari’den Edirne’ye kadar Milletimizin yaralarını saracağız. 

Buradan Atlantik ötesine Washington’a ve Brüksel’e sesleniyoruz.

Ey Amerika ey Obama Türkiyemizi bölemezsiniz

Atatürk Cumhuriyeti’ni biz İstiklal Savaşı’yla kurduk. Cumhuriyetimizi yıkamazsınız. 

 

“VATAN PARTİSİ MECLİS’E GİRECEK”

Biz son 200 yılda emperyalizmle göğüs göğüse savaşan büyük bir Milletiz. Bu büyük Millet bugün dünyaya barış getirecek bir konumdadır. Amerika bölgemizde yenildi. Son çırpınışlarını yaşıyor. Suriye Amerika’yı dize getirdi. Suriye’de Beşar Esad’ı yıkamadılar. Irak hala savaşıyor. İran’a diş geçiremediler. Planları 7 Haziran seçiminden sonra AKP-CHP hükümeti kurup kucağına da Abdullah Öcalan’ı oturtmak. Bu planı bozmakta kararlıyız. Bu planı bozacak olan Vatan Partisi Meclis’e girecek. 

CHP’ye çağrı yapıyoruz. AKP’yle hükümet ortaklığı kurmayacağını ilan etsin Amerika’nın güdümünden çıksın. MHP’ye çağrı yapıyoruz AKP’yle hükümet ortaklığı planlarından vazgeçsin. Böyle bir hükümet kurmayacağını Türkiye’ye ilan etsin. 1 aydır bu çağrıları yapıyoruz.

 

“MEYDAN OKUYORUZ!”

Yeni bir Anayasa yaparak Cumhuriyet’i yıkacaklarını ilan ediyorlar. Türk Milleti’ne savaş açıyorlar. Bu savaşı kabul ediyoruz. Bu savaşa meydan okuyoruz. Türk Milleti’ne savaş açanlar, Anayasa’dan çıkarmaya çalışanlar Türk Milleti’nin ayakları altında kalacaktır. Atatürk Devrimi’ne savaş ilan edenler, Cumhuriyet’in ayakları altında kalacaklardır. 

Değerli kardeşlerim, bakınız Kemalizm’in sonu geldi fermanlarıyla Amerika tarafından 2002 yılında Tayyip Erdoğanlar tahta oturtuldu. Bunlar 13 yıldır Cumhuriyet’in kalelerini yıkmakla meşgul. Bunu başaramayacaklar.

 

“TÜRK MİLLETİ’NE SAVAŞ İLAN EDENLERE TÜRK MUCİZESİYLE CEVAP VERECEĞİZ”

1930’larda Dünya’nın Türk Mucizesi dediği büyük ekonomik atılımın yeni örneği geliyor. Bursa’da ayağa kalkan işçi bunun müjdesini veriyor. Üretim ekonomisi karma ekonomiyle olur. Yeniden paranın giriş çıkışını kontrol altına alacağız. Herkesin iş sahibi olduğu, herkesin çalıştığı bir Türkiye kuracağız. Bunu ancak devletçilik ve özel sektörü uyum halinde birleştirerek kurabiliriz. Milletimize Üreten Türkiye’yi kurmanın sözünü veriyoruz. Önümüzde üretim ekonomisi ve yeni bir Türk Mucizesi var. Türk Milleti’ne savaş ilan edenlere Türk Mucizesi’yle cevap vereceğiz. 

 

“ALTI OK ÖNÜMÜZDEKİ PROGRAMDIR”

Ankara’dan programımızı ilan ediyoruz. Atatürk’ün Altı Ok programı önümüzdeki programdır. Türkiye yeniden Atatürk’ün o büyük programını keşfetmenin eşiğine gelmiştir.

Göreceksiniz, Türkiye 21. yüzyılın ufkunda güneş gibi parlayacak. 21. Yüzyıl Türk Milleti’nin, mazlum milletlerin, Suriye’nin İran’ın Irak’ın yüzyılı olacak. 21. yüzyıl Amerikan halkını da Amerikan büyük tekellerinin elinden kurtaracak. Büyük işlerin eşiğindeyiz. Yeniden Bandırma Vapuru’na biniyoruz. Bu sefer; Ankara’dan, Bursa’dan, Hakkari’den biniyoruz. Her yerden Türküyle Kürdüyle Türk Milleti Bandırma Vapuru’na binmektedir. Bu kararlılıkla yürüyoruz.