'Askeri okullar açılsın' nöbet, Bursa’da

15 Temmuz sonrası KHK’larla kapatılan askeri liselerin açılmasına yönelik başlatılan nöbet Bursa Işıklar Askeri Lisesi önünde yapıldı.

Tarih:

15 Temmuz sonrası KHK’larla kapatılan askeri liselerin açılmasına yönelik başlatılan nöbet dün Bursa Işıklar Askeri Lisesi önünde yapıldı. Her cumartesi Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda buluşan vatanseverler, bu kez sabah saatlerinde İstanbul’dan otobüs ile Bursa’ya gitti. Bursa’da yoğun ilgiyle karşılanan yurttaşlar, Işıklar Askeri Lisesi önüne gelerek, "Askeri liseler hemen açılsın", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları attı. Eylemde Vatan Partisi MYK üyesi Hıdır Hokka ve emekli eğitimci Albay Emin Algün konuştu.

 

 

‘ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ’

 

Merkez Karar Kurulu üyemiz Hıdır Hokka, 46 hafta önce başlayan nöbetin askeri eğitim veren tüm kurumlar açılana kadar devam edeceğini belirtterek, şunları söyledi: "Çağrı yapıp yetkilileri uyarıyoruz. Savaşan ordunun okulları kapalı kalamaz. Özellikle liseler Türk milletinin ihtiyacıdır. Harp okullarımız eksiğiyle birlikte açılmış durumda. Liselerin açılması için mücadeleye devam edeceğiz. Biz başladığımız işi bitiririz. Nasıl Silivri Cezaevi’nden vatanseverleri aldıysak, bu okulları da açtıracağız. Etrafımız ateş çemberi. Okulların kapalı kalması vatana, orduya karşı bir davranıştır. İktidar da, millet de bunun altında kalır.”