Araştırma kuruluşları: Perinçek'in adaylığı dengeleri değiştirir

Araştırma kuruluşu yöneticileri, Perinçek’in de 100 bin imza ile aday olmasının Erdoğan’ın 1. turda işini zora sokacağını bildirdi

Tarih:

Alo İmza Hattı:

0549 371 00 25

0541 307 77 72

0542 820 32 02

0546 660 95 80

0549 438 20 01 (İstanbul)

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza maratonunda bugün 5'inci gün. Doğu Perinçek, geride kalan 4 günde 67 bin imzaya ulaştı. İmza süreci bugün ve yarın devam edecek. İl-ilçe seçim kurulları akşam saat 20.00'ye kadar açık olacak ve imzaları kabul edecek.

 

Vatan Partisi örgütleri bugün de imza seferberliğine sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Farklı partilere mensup Perinçek gönüllüleri de imza kampanyasına destek veriyor. Bugün CHP üyesi çok sayıda seçmenin Perinçek için imza vermesi bekleniyor.

 

24 Haziran seçimleri için Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş ve Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşirken, kamuoyu araştırma kuruluşu yöneticileri Doğu Perinçek’in de 100 bin imza ile aday olmasının önemine dikkat çektiler.

 

Cumnhurbaşkanı adayının çok olmasının seçimlere katılımı arttıracağını ve 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Erdoğan’ın seçimi kazanmasını engelleyeceğini kaydeden araştırma kuruluşu yöneticileri, ikinci turda dengelerin değişebileceğini vurguladılar.

 

 

GEZİCİ: ADAY NE KADAR FAZLA OLURSA...

 

Gezici Araştırma Şirketi Sahibi Murat Gezici, Doğu Perinçek’in 100 bin imza ile kesinlikle aday olması gerektiğini kaydederek, “Aday ne kadar fazla olursa sonuç da o kadar fazla olur. AKP elindeki olanaklarla kendi seçmenini zaten sandığa getiriyor. Ama muhalefet seçmeni çeşitli nedenlerle sandığa gitmeyebiliyor.

 

Aday çok olursa her aday kendi seçmenini sandığa götüreceği için katılım yüksek olacaktır.Seçime katılım yüksek olursa Erdoğan’ın oy oranı düşecektir. Bu daha önceki seçimlerde görüldü. Bu nedenle Erdoğan'ın ilk turda seçimi kazanması zora girer. Erdoğan 1. turda seçilemezse 2. turda dengeler değişir. Bu nedenle Doğu Perinçek 100 bin oyla aday olmalıdır. Perinçek’in adaylığı Erdoğan’ın seçilmesini engelleyebilir. Muhalefet partileri de buna göre hareket etmelidir” dedi.

 

 

SONAR: ERDOĞAN'IN İŞİ ZORA GİRER

 

SONAR Araştırma Kuruluşu Başkanı Hakan Bayrakçı da Aydınlık’a yaptığı açıklamada Doğu Perinçek’in 100 bin imza ile aday olmasına dikkat çekti. Bayrakçı, “Perinçek 100 bin imzayı tamamlar da aday olursa bu Tayyip Erdoğan için zarardır. Eğer Perinçek 100 bin imzayı bulursa Erdoğan’ın 1. turda seçilememesinde ciddi katkısı olur. Seçmenler bu gerçeği görüp ona göre ilçe seçim kurullarına gidip imza vermelidir” diye konuştu.