Antalya adayımızdan 'İl' tartışmalarına yanıt

Antalya Milletvekili adayımız Tahir Sertkaya, her seçim döneminde başlayan ve arkası gelmeyen “İl” tartışmalarına tepki gösterdi

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Vatan Partisi Antalya Milletvekili adayı Tahir Sertkaya, her seçim döneminde başlayan ve arkası gelmeyen “İl” tartışmalarına tepki gösterdi. Sertkaya,  geçtiğimiz dönemlerde iktidar ve muhalefetin el birliğiyle çıkardığı yerel yönetimler yasasının buna engel olduğunu söyleyerek “Bu yerel yönetimleri ortadan kaldıran ve ilçe belediyelerinin yetkilerini daraltan ve 16 yıldır iktidarda bulunan ve sorunun kaynağı olan  AKP mi Alanya’yı “İL” yapacak? Bu yasa TBMM’den geçerken yeterli muhalefeti yapmayarak halkımızın özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın neleri kaybedeceklerini anlatmayan CHP mi yapacak? Kurucularının büyük bölümü her dönem TBMM’de olan İYİ Parti mi yapacak?” diye sordu.

 

İşte Sertkaya’nın tartışmalara ilişkin açıklaması;

 

Her yerel ve genel seçimler atmosferinde gündeme getirilen Alanya’nın “İL” olması konusu yine gündeme getirilmiştir.

 

Alanya’nın “İl” olmasını hak ettiğine inanan Vatan Partisi, İktidara geldiğinde bunu gerçekleştirecek olan tek partidir.

 

2012 yılında Recep Tayyip Erdoğan imzalı Büyükşehir yasa teklifinde açıkça 29 İl özel İdaresi, 1591 Belde Belediyesi ile, 16.082 Köyün tüzel kişiliğinin ortadan kalkacağını belirtmişlerdir.

 

Ortadan kaldırılan kurumlarımızla aslında Cumhuriyetimizin Devlet adamı yetiştirme yerleri olan belediyelerimizi kapatarak buralarda yetişen ve sorunlara birinci elden vakıf olan değerlerimizi siyaset sahnesinden de uzaklaştırmış oldular. Bu değerlerimizi tekrar ülke hizmetine kazandıracağız.

 

Şimdi soru şu. Bu yerel yönetimleri ortadan kaldıran ve ilçe belediyelerinin yetkilerini daraltan ve 16 yıldır iktidarda bulunan ve sorunun kaynağı olan  AKP mi Alanya’yı “İL” yapacak?

 

Bu yasa TBMM’den geçerken yeterli muhalefeti yapmayarak halkımızın özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın neleri kaybedeceklerini anlatmayan CHP mi yapacak? Kurucularının büyük bölümü her dönem TBMM’de olan İYİ Parti mi yapacak?

 

Bu vaatler yerine getirilmeyecek klasik seçim vaatleridir ve seçimlerden sonra yıllardır olduğu gibi unutulacaktır.

 

Alanya gerek barındırdığı nüfusu ile, gerekse turizm sezonunda ağırladığı misafir sayısı itibariyle tüm kamu ve güvenlik hizmetlerini “İL” Kadroları ile vermek mecburiyetindedir. Politik olarak Alanya’mızdan daha az nüfusu olan yerleşim yerleri “İL” hatta Büyükşehir yapılmışken, bizlere Manavgat’ta “İL” olmak istiyor iki ilçemizi yapamayacağımıza göre oyalayalım taktiği uygulanmaktadır.

 

Vatan Partisi iktidarında bu yasalar elden geçirilip, haksız yere ortadan kaldırılan köy tüzel kişilikleri ve belde belediyelerimiz tekrar ihdas edilecektir.

 

Örneğin, Mahmutlar büyüklüğünde bir mahalle akla aykırıdır.

 

Büyükşehir yasası, yerel belediyelerle, il ve büyükşehir belediyeleri arasındaki yetki karmaşası bahane edilerek ve hizmetlerin tek elden yapılması öne sürülerek çıkarılmış olsa da halkın seçtiği İlçe Belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak doğru değildir.

 

Alt Üst Belediyelerin yasal yetkilerini kesin ifadelerle çizerseniz böyle bir soruna muhatap olmazsınız.

 

Alanya’mızın kapatılan tüm Belde Belediyeleri ve Köy Tüzel kişilikleri yeniden açılacaktır. Bir İlçe büyüklüğünde mahalle ve tek bir Muhtar ile orada yaşayanların sorunları yeterince çözülemez.

 

Biz Vatan Partisi olarak sorunları ve çözümlerini biliyoruz ve çözümlerimizi hayata geçirmek için sizlerden yetki istiyoruz.

 

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde oylar Vatan Partisine 

 

 

Saygılarımızla