Antakya'da seçim çalışmaları sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Yunus Özgür Yıldırım, Antakya yeni sanayi bölgesinde seçim çalışmalarını sürdürdü

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Yunus Özgür Yıldırım, Antakya yeni sanayi bölgesinde seçim çalışmalarını yürüttü.


Antakya ilçenin Kuzeytepe ve Yeni Sanayi Bölgesi esnafının ciddi sorunları olduğu tespitini yapan Yunus Özgür Yıldırım, her esnafın borçlu ve bu borçların ise önümüzdeki dönemde ödenemeze nitelikte bulunduğunu ifade etti. 


Kuzeytepe bölgesi Hatay ve bölgenin büyük  restaurantları bulunmaktadır. Bu bölgedeki lokantalar bile iş yapamaz duruma gelmiştir. 


Sanayi esnafı ise iş yapmadıklarını olan işlerin ise günlük hayatlarını sürdürecek gelirler olmadığını belirtiyorlar. Esnafın çoğu ya kağıt oynamakla, ya tavla ya da gün boyu çay içmekle geçiriyor. 


Esnaflar durumlarını şöyle ifade ediyorlar. “ Her yıl daha geriye gidiyoruz. Aylık olarak bir dükkan kapanmaktadır. İşlerimiz diğer alanlardaki işlerle paralel yürümektedir. Tarımın merkezlerinde olan bir yerde bulunuyoruz. Tarım ve hayvancılık alanlarında zararlar bizim işimize de yansımaktadır. Tarım ürünlerinin verimli olduğu dönemlerde işlerimiz iyi gidiyordu. Hayvanlarımız para ettiğinde işlerimiz iyi gidiyordu.Ne zaman ithal tarım ürünleri, ithal hayvanlar gelmeye başladı, işte o zaman bizim işlerimiz yavaş, yavaş eridi. Üretim yapılmazsa bizim işlerimiz daha kötüye gideceğini biliyoruz.”


Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım “Seçim çalışmalarını Antakya ilçesinin iki önemli noktasında yürüttük. Bu alanlarda belediyenin yapması gerekenler olan yolların, kaldırımların, çöplerin toplanması ve park gibi sorunların dahi çözülmediğini gördük. Kuzeytepe mevki Hatay’ın çok güzel lokantalarına sahip bir bölgedir. Esnafımız kendi imkanları ile lokantalar yapmışlar. Harika yemek yapıyorlar. Ben iddia ediyorum, Hatay’ın değil, Türkiye’nin en kaliteli yemeklerini yapıyorlar. Bu alanlara belediye hizmetleri gitmemiştir. Esnaf “Hükümet ve belediye bize yardımcı olsa bizim şenlenir, para kazanırız” diyorlar. Yine yeni sanayi bölgesini gezdik, sanayi bölgesindeki esnafın ya çay içmekle, ya kağıt ve tavla oynadıklarını gördük. Esnaf işsizlikten dükkanlarını erken kapatıyorlar. Amik ovası tarım ürünleri yeterince yapılamadığından sanayi esnafımızın işlerinin kötü olduğunu onlardan duyduk. Yine hayvancılığın yok olması, ithal hayvancılık, sanayi esnafının işlerine yansımıştır. Vatan Partisi olarak biz onlara üretim ekonomisi devrimi ile işlerinin düzeleceğini ve eski günlerine döneceklerini söyledik. Bizim söylediklerimizle esnafın düşüncelerinin ortak olduğunu gördük. Sanayi esnafımızdan destek istedik. Belediye yönetimlerine geldiğimizde söylediklerimizi tek, tek yapacağımızın sözünü verdik.” ifadesini kullandı.