Amasra gülüşlü ağabeyimizi uğurladık

Aydınlık Hareketi fedailerinden, Zonguldak maden direnişlerinin önderlerinden Mehmet Esmer dün toprağa verildi

Tarih:

Aydınlık Hareketi fedailerinden, Zonguldak maden direnişlerinin önderlerinden Mehmet Esmer dün toprağa verildi. Arkasında yaklaşık 45 yıllık vatan ve emek mücadelesi bırakan Esmer, Vatan Partisi mücadelesini Orta ve Batı Karadeniz’de örgütleyerek devam ettirdi.

 

Mehmet Esmer’in cenaze törenine ailesi, partili arkadaşları ve sevenleri katıldı. Törene; Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Rize İl Başkanlığı, Kristal-İş Sendikası, Ulusal Kanal, Vatan Partisi Düzce İl Başkanlığı çelenk gönderdi.

Esmer’in evinin önünde helallik alındı. Tabutunun üzerine Türk bayrağı, Vatan Partisi bayrağı ve Aydınlık gazetesi kondu. Arkasında yaklaşık 45 yıllık vatan ve emek mücadelesi bırakan, Vatan Partisi mücadelesini Orta ve Batı Karadeniz’de örgütleyerek devam ettiren Esmer’in cenaze töreninde konuşan Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, şunları kaydetti: "O kendisini değil, bizi düşünürdü. Bizi üzgün görmeyi mutsuz görmeyi istemezdi. Vefatından önce ziyaret ettik. Ayağa kalkmaya çalıştı. Çünkü hep dimdik durmaya çalışırdı. O kendisi için değil başkaları için yaşadı. Amasra gibi güzel gülerdi. Hepimize örnek olması gereken bir kadroydu. Ne mutlu ki Türk ordusu bugün zaferler kazanıyor. Ülkemizi bölmek isteyenlere karşı mücadele ediyor. Bunlar hep Mehmet ağabeyin hayaliydi. Bizim üzerimize düşen görev onun bu hayalini hayata geçirmek için daha fazla mücadele etmek."

Mehmet Esmer, 2 Kasım 2011 günü FETÖ kumpaslarına karşı Silivri’deki direniş çadırı önünde.
Mehmet Esmer, 2 Kasım 2011 günü FETÖ kumpaslarına karşı Silivri’deki direniş çadırı önünde.