"Alman Mahkemesi Merkel’i Dikkate Alsın"

Avrupa Temsilciliğimizden Alman Meclisine uyarı

Tarih:

Almanya’nın Frankfurt şehrinde iki gün süren bir çalıştay düzenleyen Avrupa Temsilciliğimiz, İsviçre Federal Mahkemesi’nin “Ermeni soykırımı yalandır” dediği için Doğu Perinçek hakkında verilen mahkumiyet kararlarını bozması ile Alman Hükümeti’nin Alman Federal Meclisince alınan “Ermeni soykırımı kararının hukuken geçerli olmadığı” tespitini değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

 

Avrupa Temsilcimiz Beyhan Yıldırım, Almanca yaptığı açıklamada gerek Merkel Hükümeti’nin, Alman Federal Meclisi’nin sözde soykırım konusunda aldığı kararın hukuken geçerli olmadığı tespitinin gerekse İsviçre Federal Mahkeme’nin “Ermeni soykırımı yalandır” dediği için Perinçek hakkında verilen mahkumiyet kararını bozmasının tarihi önemde olduğunu vurguladı.

 

 

HUKUK DIŞI KARAR

 

Yıldırım, “Alman Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvurunun olumlu sonuçlanarak, yüksek mahkemenin Alman Meclisi’nin hukukdışı kararını bozacağını umuyoruz. Alman Meclisi’nde 2 Haziran 2016’da alınan karar, BM sözleşmesine aykırıdır. Alman Meclisi, kendi hükümetinin de tespit ettiği üzere, yetkili olmadığı halde bu hukukdışı kararı almış- tır. Son gelişmelerin başvurumuza olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz. Mahkeme’ye vereceğimiz ek dosyaya mutlaka bu iki önemli gelişmeyi ekleyeceğiz” dedi.

 

 

EMSAL OLACAK

 

Parti önderlerimizden USMER İstanbul Başkanımız Emekli Amiral Soner Polat da şu ifadeleri kullandı: Bilindiği gibi Vatan Partisi ve önderi Doğu Perinçek Ermeni soykırımı yalanının hukuki zeminde çürütülmesi için çok önemli çalışmalar yapmıştır. AİHM’in hem 2. Dairesi hem de Büyük Dairesi bu yalana son vermiştir. Dolayısıyla Ermeni soykırım yalanının gündeme getirilmesi siyasidir. Hukuk yolu bu açıdan kapanmış ve Vatan Partisi açısından zaferle sonuçlanmıştır. Bu çerçevede Alman hükümetinin attığı adımı olumlu karşılıyoruz. Alman hükümeti diyor ki ‘Federal Meclis’in aldığı karar siyasidir. Hukuki bir bağlayıcılığı yoktur’ Bu bizim açımızdan önemli bir gelişme ama yeterli değildir. Biz Almanya’da anayasal çerçevede de mücadelemizi sürdüreceğiz. Bildiğiniz gibi bu sorunun giderilmesi için partimiz Almanya’daki yetkili hukuki mercilere başvurmuştur. Bu çerçevede yeni bir gelişme oldu. İsviçre’deki Yüksek Federal Mahkeme hem kendi kararını hem alt düzeydeki kanton mahkemesinin verdiği kararı bozdu. Böylece Ermeni soykırımı yalanını sürdürmenin siyasi zemini ortadan kalkmaya başlamıştır. Bu diğer ülkeler için de emsal teşkil edecektir.