Alanya 'HAYIR'da Birleşti

Antalya Alanya'da düzenlenen Milli Anayasa Hareketi panelinde siyasi partiler ve kitle örgütleri bir araya geldi.

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Milli Anayasa Hareketi Alanya’da bir araya geldi, 'Milletin Birliği İçin Başkanlığa Hayır' Paneli düzenledi. Panele, AKP Kurucusu ve Eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, MHP Ankara Eski Milletvekili ve Eski Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanımız Emekli Tümamiral Soner Polat ve CHP Antalya Eski Milletvekili Gürkut Acar katıldı. Alanya Kültür Merkezinde gerçekleşen panele ilgi yoğun oldu. Saadet Partisi, AKP, MHP, CHP, Vatan Partisi, ADD ve CKD üyeleri izleyici sıralarındaki yerini aldı.

 

Milli Anayasa Hareketi Halk oylaması çalışmaları kapsamında Alanya’da panel düzenleyerek tüm siyasi partileri Hayır' da birleştirdi.

 

Paneli yöneten 24.dönem Antalya Milletvekili Gürkut Acar, yeni Anayasa girişiminin bir bölünme projesi olduğunu ve bu girişimle bugünkü Anayasanın ağır şekilde ihlal edildiğini söyledi. Acar, başkanlık sisteminin ilk defa terörist başı Öcalan tarafından gündeme getirildiğini hatırlatarak, Türk halkının rejim değişikliğine geçit vermeyeceğini ifade etti.

 

Panelde ki konuşmacılardan Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanımız Emekli Tümamiral Soner Polat, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'yi zayıf düşüneceğini belirtti. Polat, " Biz bu yüzden de karşı çıkıyoruz. Kabul etmeliyiz ki şuan Türkiye küresel bir saldırı altında.Evet-Hayır diye ikiye bölündük. Halbuki biz enerjimizi birleştirip düşmanlarımızın üzerine teksif etmeliydik.

 

Biz ancak, bir Meclisle, millete dayanan bir Meclisle bu saldırıları püskürtebiliriz. Tarihimize bakalım, tek adam Vahdettin kaçtı. Kim savaştı? Meclis savaştı. Dolayısıyla son derece önemlidir. Biz eğer Meclisi zayıf hale getirirsek, millet, biz savunmasız kalırız. Ama yüksek sesle söylüyorum 'Hayır' çıkacaktır' dedi.