“AKP iktidarı, Türkiye'yi kendi kutsal mekanlarını koruyamaz hale getirdi“

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten 'Şah Fırat' operasyonu yorumu: AKP iktidarı, Türkiye'yi kendi kutsal mekanlarını koruyamaz hale getirdi!

Tarih:

Ulusal Kanal yayınına telefon bağlantısı ile katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan operasyonla ilgili değerlendirme yaptı.



'ERDOĞAN YÖNETİMİ ABD TALİMATIYLA SURİYE'YE TERÖR İHRAÇ ETTİ'

Tayyip Erdoğan'ın ABD talimatı ile Suriye'ye terör ihraç ettiğini belirten Perinçek şunları söyledi: "Bu tehdidi kim yarattı? Tayyip Erdoğan yönetimi Amerika'nın talimatı ile Suriye'ye terör ihraç etti. Türkiye'yi terör ihracında dünya şampiyonu yaptılar. Şimdi o ihraç ettikleri terörle uğraşıyorlar ve yüz karası işler yapıyorlar. Bu saatten sonra ancak Suriye ile işbirliği yaparak Güneyimizde barış kuşağı yaratabiliriz. Suriye, Irak, Filistin, Lübnan, Azerbaycan, Mısır, İran ile bölgemizde barış ve kardeşlik için, her türlü terör örgütüne son vermek için işbirliği şarttır. Bu teröristleri bizzat Erdoğan yönetimi yarattı."



'KENDİ KUTSAL TOPRAKLARINI BİLE KORUYAMAZ DURUMA DÜŞTÜ'

Türkiye'nin kendi kutsal topraklarını bile koruyamaz hale geldiğini söyleyen Perinçek şöyle devam etti: "Nasıl Türkiye kendi kutsal topraklarını bile koruyamaz duruma düştü? Bu yaratılan kargaşadan nasıl kurtulacağız? Vatan Partisi'nin bu konuda çözümü hazır. Türkiye, Irak, Suriye, İran ve Azerbaycan'la işbirliği yaparak güney sınırlarının ötesinde ve yurt için de ne PKK gibi bölücü terör örgütlerine imkan tanıyacak ne de dincilik adı altında milletimizin kutsalı olan İslam Bayrağı açılarak yapılan teröre izin verecek. Onun için bölgede terörü bitirmenin tek şartı var; bölge ülkelerle işbirliği yapacağız. En önemlisi kendi yurttaşlarımızla Kürt halkımızla birleşeceğiz."

"AKP iktidarı, Türkiye'yi kendi kutsal mekanlarını koruyamaz hale getirdi"