AKP Hükümeti İncirlik'i ABD'ye Açıyor

Genel Başkan Yardımcımız Şule Nazlıoğlu Erol AKP’nin İncirlik Üssü’nü Suriye’ye müdahale için ABD’ye peşkeş çekmesine karşı basın açıklaması yaptı.

Tarih:

 

 

         Genel Başkan Yardımcımız Av. Şule Nazlıoğlu Erol bugün Güvenpark’ta AKP Hükümeti’nin İncirlik Üssü’nü Suriye’ye müdahale için ABD’ye peşkeş çekmesine karşı bir basın açıklaması yaptı. Şule Nazlıoğlu Erol’un açıklaması şöyle:

 

         ABD Başkanı Obama’nın İŞİD’le mücadele özel temsilcisi John Allen, Brett McGurk başkanlığındaki 40 kişilik heyetin iki gün süren Ankara görüşmelerinden İncirlik’in Amerikan silahlı İHA’larına açılması mutabakatı çıktı.

         IŞİD’le mücadele adı altında İncirlik’ten kalkacak silahlı İHA’lar Suriye’de operasyon düzenleyecek, mutabakat imza için ABD ve AKP Hükümetlerinin önünde.

         AKP Hükümetini uyarız; Suriye’nin toprak bütünlüğü Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. ABD emperyalizminin oluşturmaya çalıştığı ABD-İsrail koridoru Suriye’nin bölünmesi olduğu kadar Türkiye’nin bölünmesinin de yolunu açar. Suriye’nin seçilmiş Başkanı Beşşar Esad düşmanlığı ve mezhepçi politikalarınız mazlum Suriye halkının büyük direnişi ile her seferinde başarısızlığa uğramaktadır.          ABD’nin silahlarıyla donatıp Halep’in üzerine saldığınız çeteler yine bozguna uğradı. İncirliki ABD’ye açan mutabakatı imzalarsanız bu ihanetin hesabını mutlaka Türk Milletine vereceksiniz.

         Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan ABD -  İsrail önderliğindeki sözde Kürt koridorunun kara gücü ABD Özel Kuvvetlerinin yönetimindeki PKK/PYD’dir. Aylardır ABD ve İsrail önderliğinde oluşturulan “koalisyon güçleri” nin hava saldırıları ile Arap ve Türkmen nüfus yerlerinden edilerek bir etnik temizlik yürütüldüğü ve PYD’nin önünün açıldığı biliniyor. ABD Savunma Bakanı ve Obama PKK ve PYD’yi “kara gücümüz” olarak tanımladılar. ABD önderliğindeki kolaiyon güçlerinin bombalarının şemsiyesi altında devrim yaptıklarını iddia edilenlerin de Türkiye’ye ihanet içinde olduklarını vurguluyoruz. Onları da uyarıyoruz. İhanetin bedeli ağır olacaktır. 

         PKK/PYD ve barış bloku adıyla oluşturulan içinde HDP-CHP’nin bazı milletevekilleriyle DİSK-TMMOB ve çeşitli kitle örgütlerinin bazı yöneticilerinin de olduğu vatansız solculuğu temel alan güçleri de uyarıyoruz. AKP Hükümeti’nin ihanetine ortak oluyorsunuz. Ayrıca, Amerikan Başkanı Obama ve Savunma Bakanı Ashton Carter, PKK/PYD’yi açıkça müttefik ve ABD’nin kara gücü olarak ilan ettiler. ABD’nin kara gücüne kalkan oluyorsunuz. Emperyalist devletlerin ve AKP iktidarının Suriye ve Türkiye’yi bölme çabalarına ve ihanete ortak olmayınız.

 

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan ABD – İsrail koridoruna ve bu koridorun Akdeniz’e kadar uzaltılması planlarına karşı Vatan Partisi önderliğindeki Türkiye Cephesi kesinlikle izin vermeyecektir. Suriye’nin bölünmesi asla başarılamayacaktır. Biz Türkiye, Suriye, İran, Irak yani bölünmek istenen ülkeler birleşeceğiz. İhanette rol alan iktidarları devireceğiz ve ABD emperyalizmini bölgemizden defedeceğiz. O gün bölge halkları devrim yapmış dünya milletlerinin onurlu bir üyesi sıfatını kazanmış olacaklardır.