"Afeti yaşayan yurttaşlar gelecekten kaygılı"

Düzce İl Başkanımız Fethi Sönmez, sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu

Tarih:

Sel felaketinin yaşandığı bölgede yaptığımız inceleme ve görüşmelerde yurttaşların kaygılı olduğunu gördük. Görüştüğümüz yurttaşlar  ‘’Şimdi gelen giden , yapılan vaatler hep olumlu. Ancak bir hafta sonra biz unutuluruz kaygısını taşıyoruz’’ diyorlar.


Gözlemlerimizde bir kez daha gördük ki,yıllardır yapılan yanlışlar tekrar bize ağır fatura olarak geliyor, canlarımız gidiyor. Ormanlarımızı tahrip etmek, dere yataklarını bozmak ve buralara  bina yapmak büyük hata olmuştur.Halen daha binaları kontrol etmeden masa başından imar affı çıkarmak bu yanlışın devam ettiğini göstermektedir. 

 


Bölge Afet Bölgesi İlan Edilmeli


Sayın valimizin bölgenin afet bölgesi kapsamına alınmasını talep ettiğini biliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız ise ‘’Afet bölgesi ilan edilmese dahi her türlü sorunu gidereceğiz’’ demektedir. Oysa afet bölgesi ilan edilirse konuttan maddi kayıplara kadar, yapılacak çalışmalar hem yaraları sarar hem de yurttaşların kaygılarını gidermiş olur. Bölgenin afet bölgesi kapsamına alınması yaraların sarılmasında anahtar çözüm olacaktır.

 

 

Fethi Sönmez

Vatan Partisi Düzce İl Başkanı