Adana Üretim Kurultayı gerçekleşti

Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'ın düzenlediği Üretim Kurultayı, Adana'da yapıldı

Tarih:

1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’ın ülke çapında düzenlediği ‘Üretim Ekonomisi ve Krize Çözüm kurultayı’ 17 Kasım 2018 Cumartesi saat 14.30 ile 17.00 arası Adana’da gerçekleşti.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hafta sonu geldiği Adana’da sabah Adana yerel televizyon kanalı Metro TV'de gündemi değerlendirdi. Ardından Kurultaya katıldı. Kurultay dan sonra yine Adana yerel televizyon kanalı Koza TV’de gündemi değerlendirdi. Daha sonra çok sayıda konuğun bulunduğu yemeğe katıldı.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen kurultaya İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Aytaç Durak, Adana Belediye Meclis Üyesi Yalçın Akyol, CHP Adana eski Milletvekili Kemal Sağ , ADD Başkanı Atilla Eker,ADD Adana Eski Başkanı Mehmet GÖL ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Çukurova Şb. Bşk. Ayşe Soylu, Seyhan Şube Bşk.Av.Hatice Nesrin Kılıçay, Adana Tahıl Üreticileri Birliği Bşk. Nur Özkan, Karakeçililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Eyüp Tokmak , Kışla Mah.Muhtarı Ali Kubat, İmamoğlu Çörten Eski Muhtarı Mehmet Özcan, Adana Yaşam Sanat Derneği Bşk. Mehmet Taşar , Saimbeyli Eski Belediye Başkanı Buğur Yıldırım, Adana Sanayi Eski Müdürü Mustafa Yılmaz katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kurultay’ın açılış konuşmasını Ulusal Kanal Adana Temsilcisi Mustafa Işık yaptı. Ardından ise kurultaya geçildi. 

 

Görev Vakfı yönetim kurulu başkanı, ekonomist, Aydınlık gazetesi yazarı Mustafa Pamukoğlu,

 

Kastamonu üniversitesi İktisadi bölümü kurucu Dekanı Profesör Ahmet Yaşar Aktaş’ın ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konuşmacı olarak katıldığı kurultayı Gazeteci Yazar Çetin Yiğenoğlu yönetti.

 

Kurultayın ilk konuşmasını Görev Vakfı Başkanı Mustafa Pamukoğlu yaptı. Ardından ise, Profesör Ahmet Aktaş konuşmasını sürdürdü.

 

Son olarak konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,

 

Yapılan bu toplantıların millet için bir eğitim niteliği taşıdığını söyledi. Türkiye ekonomisinin tüketim ekonomisinden, üretim ekonomisine geçmesi gerektiğini dile getiren Doğu Perinçek, çok ciddi manada bir üretim çılgınlığının yaşandığını söyledi.

 

Bakkallar, kasapların yerini alışveriş merkezlerine bıraktığını dile getiren Perinçek, Türkiye’de 2 Milyon 200 Bin konut stoğun olduğunu kaydetti. Bu konut stoğunun kimsenin henüz yaşamadığı yerler olduğunu öne süren Perinçek, “Bu konutları yapmışız ama içerisinde kimse yaşamamış. Bu konutlara harcanan para 100 Milyar Dolar gibi bir para. Bu parayı boşa harcamışız.” dedi.

 

 

EKONOMİ MODELİMİZ ÜRETİM EKONOMİSİ OLMALI

 

1980 yılından buyana 2 ekonomik programın olduğunu vurgulayan Perinçek,  “Üretim ekonomisine geçmemiz gerekli. Vatan Partisi olarak üretim ekonomisini benimseyen bir programımız var. Üretim odaklı politikalar yürütmeyiz. Şimdi üretim yapılmıyor demiyorum. Ama üretim ekonomisine geçilmeli biz bunu önemsiyoruz. Yani ekonomi modelimiz üretim ekonomisi olmalı. Yani bir kısmını yiyeceğiz, ürettiğimizin bir kısmını da yatırıma ayıracağız.” ifadelerini kullandı.

 

TSK Mehmetçiğimiz canla başla savaşıyor ve tehditlerin yoğunlaştığı bir sürece girmiş bulunuyoruz. Onun için önümüze baktığımız zaman, onu dağıtacağım bunu dağıtacağım değil zorlukları paylaşma dönemine girdik. Onu milletimize gerçekçi olarak söylemek zorundayız, yani Atatürk gibi yapacağız. Atatürk İstiklal Savaşına başladığı zaman onu dağıtacağım, bunu dağıtacağım mı dedi, ne dedi ölerek kurtaracağımız bir vatan var dedi. Çanakkale conk bayırında size “ölmeyi emrediyorum “ dedi. Lider böyle olur. Şimdi yeniden ölmeyi emreden bir Türk Silahlı Kuvvetleri var, Mehmetçiğimiz, hepimiz, milletimiz, bizim için ölmekte. Oda bizim için çök önemli bir uyarı, ekonomik açıdan da buradan Türk Milleti olarak zorlukları paylaşarak , planlı bir ekonomi karma ekonomiyle çıkabiliriz.

 

Diyerek karma ekonomiye dikkat çekti.

 

Akşam ki yemekte ise ekonomist, aydınlık gazetesi yazarı Mustafa Pamukoğlu ve Vatan Partisi Genel Bşk.Doğu Perinçek türkü söyledi. Konuklardan CHP Adana eski Milletvekili Kemal Sağ bir konuşma yaparak gelecekten umutlandığını söyledi. Tiyatro Sanatçısı Gürsel Fırat da okuduğu türküler ile geceye renk kattı. Adana eski Aydınlık Arşiv müdürü Meriç Özeller, Genel Başkana Adana ile ilgili eski bir kitap hediye etti.

 

Ayrıca, Partiye yeni katılan Adana/Saimbeyli DSP eski İlçe Başkanı Soner Köksal’a Doğu Perinçek rozet taktı.