Adana İl Başkanlığımızdan Hilton-SA grevine destek

Adana Hilton-SA’ da OLEYİS Sendikasının, işverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle greve gittiği 3.gününde Parti heyetimiz greve destek ziyaretinde bulundu

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Adana Hilton-SA’ da OLEYİS Sendikasının, işverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle greve gittiği 3.gününde Vatan Partisi heyeti grev yerine destek ziyaretinde bulundu.


OLEYİS Sendikası Doğu Akdeniz Şube Başkanı Ali İhsan ARTUT’un karşıladığı heyet Haklıyız güçlüyüz kazanacağız sloganları ile karşılandı.

 


Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver KAPLAN konuşmasında şunları söyledi:

Bugün grevin 3.gününde grevinizin başarılı olmasını temenni ederek şunları söylemek istiyorum,


Türkiye zor bir dönemin içinden geçiyor, bu anlamda her zaman olduğu gibi işyerlerimiz daha bir önem kazanıyor. İşçi için çalıştığı işyeri evidir, emek verdiği ekmek teknesidir.


Bunun için greve gitmek işçinin en son düşüneceği eylemdir. Ancak işverenle sözleşme de uyuşmazlık tutulunca hakkını almak için başvuracağı onurlu mücadelesi grev silahıdır.


İşvereninse bu zorlukları bilerek çalışan emekçisini zorlukları paylaşarak iş barışını sağlamak, işçisini mutlu çalıştırmak görevidir. Sendikalarımızın görevi ise işçiyle işveren arasında köprüdür. Bu anlamda çalışan arkadaşlarını da düşünerek işveren karşısında çalışanların haklarını savunmak ve almak için greve çıkmaktır.


Grevi sürdüren sendika ve işçi arkadaşlarımızın bu haklı eylemlerinde yanlarında olduğumuzu ve mücadelelerine destek vermek amacıyla bugün bu ziyareti gerçekleştiriyoruz ve başarılar diliyoruz.


Şube başkanımızın ve işçi arkadaşlarımızın duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Bugün şehit cenazesinden dolayı davul çaldırmadıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Haklı mücadelelerinde her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha söylüyoruz. Yaşasın işçilerin birliği.



OLEYİS Sendika Doğu Akdeniz Şube Başkanı Ali İhsan ARTUT:
Bugün grevimizin 3.cü günü, greve çıkmak bizim en son düşüneceğimiz eylemdir. Ancak 25 Temmuz 2019 Tarihine kadar masada yürüttüğümüz sözleşme de anlaşamadık. Grev kararı için işçilerimiz arasında oylama yaptık, büyük çoğunlukla grev kararı çıktı. Bizde işçilerimizle beraber aldığımız bu kararı hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz.


Yanımızda genel merkez yöneticilerimiz, işçilerimiz var moralimiz yüksek, aldığımız desteklerle daha da yükseliyor. Bu grevi başarıyla sonuçlandıracağımızı biliyoruz.


Vatan Partisini biliyoruz, takip ediyoruz işçi ve emekçi dostu.Sizlerden gelen desteğin bizim için büyük önemi var. Katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz.

Haklıyız güçlüyüz kazanacağız sloganları eşliğinde karşılanan Vatan Partisi aynı sloganlarla uğurlandı.