'Açılım' sürseydi 15 Temmuz olmazdı

FETÖ’cüler “Açılım” süreci konusunda ne düşünüyorlar? Dersim tartışmalarına ne diyorlar?

Tarih:

66 gün FETÖ'cülerle aynı koğuşta kalan Vatan Partisi Öncü Gençlik Ankara Yöneticisi Anıl Eren Yıldız, FETÖ’cülerin "Açılım" ve Dersim tartışmalarına ilişkin görüşlerini anlattı. Yıldız’ın, Aydınlık Gazetesinden İsmet Özçelik'le yaptığı “Hapishanede FETÖ’cülerle 66 gün” söyleşisinde anlattıkları şöyle:

 

 

'AÇILIM' TÜRKİYE’Yİ RAHATLATTI

 

- Ergenekon, Balyoz vb. tertipleri hala savunuyorlar mı?

 

Savunuyorlar. Söyledikleri özetle şöyle: “Ergenekon, Balyoz ve diğerleri tertip değildir. Vatanseverler, darbecilerin üzerine gitmişlerdir. Bu gibi operasyonlarla Türkiye rahatlamış ve ‘açılımlar’ dönemine girmiştir.”

 

 

- 'Açılım' sürecine destekleri sürüyor?

 

Tabi tabi. “2010 referandumu sivil anayasayı tescillemiştir. ‘Açılım’a destek olmuştur. Kürt açılımı sırasında analar ağlamamıştır. ‘Açılım’ Türkiye’yi çok rahatlattı. Bizler o dönemde canla başla çalıştık. AKP ‘açılım’ dönemlerinden iyi yararlansaydı Batı üzerine böyle gelmezdi. Belki de 15 Temmuz olmazdı” diyorlar.

 

 

'DERSİM'İ BİZ GÜNDEME SOKTUK

 

- Başka neler söylüyorlar?

 

Bu arada ilginç tartışmalar da yaşadım. Tunceli’de görev yapmış olan Muharrem P. uzun uzun Tunceli’deki çalışmalarını anlattı. Dersim isyanını incelediklerini, Avrupa’daki Alevi dernekleriyle birlikte sempozyumlar düzenlediklerini belirtti. “Dersim tartışması”nı Türkiye gündemine kendilerinin soktuklarını savundu. Dönemin AKP’li bakanlarının çalışmaları konusunda kendilerini takdir ettiklerini ifade etti. “Sık sık Zafer Çağlayan bizi çok iyi tanır” diyorlardı.

 

“Seyit Rıza, Seyh Sait... Bunlar Cumhuriyetin zulmüne uğrayan evliyalardır. Dün onlara zulmedenler bugün hizmete zulmediyorlar” diyorlardı.

 

 

HRANT DİNK'İN DİYETİ ÖDENDİ

 

- Hrant Dink’in öldürülmesi hiç gündeme geldi mi?

 

Geldi. MİT'çi Selim ve Sezai K., Hrant Dink’in öldürülmesi ile ilgili tartışmalarda hep konuyu geçiştirmeye çalıştılar. “O dönem şartları öyle gerekiyordu. Açılım döneminde zaten onun diyeti Ermenilere ödendi” ifadesini kullandılar.

 

 

İŞÇİ PARTİSİ'NE YÖNELİK KUMPASLAR

 

Beraber kaldığımız isimlerden biri de 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sezai K. idi. FETÖ tutukluları itiraz metinlerini ve mahkemelere verecekleri dilekçeleri onun onayından geçiriyorlardı. Bu kişi Ergenekon kumpasında İşçi Partisi’ne yapılan kumpaslarda görev almış. Yaptıklarıyla da övünüyordu. “Sizin dosyalarınızın hepsi önümden geçti. Hepiniz hainsiniz” diyordu.

 

İşçi Partisi ile ilgili sahte delil üreten ekiple de bağlantılı. Konuşmalarında bunu gizlemiyordu. Koğuştakilere ByLock’un delil olamayacağını söyleyerek moral vermeye çalışıyordu.

 

 

AKYÜREK, YILMAZER KAHRAMAN

 

- Koğuştaki polislerden başka kimler vardı?

 

5-6 kişilik bir grup vardı. Bunlar uzun yıllar İstanbul’da Ali Fuat Yılmazer’in denetimi altında görev yapmışlar. Bu isimlerin örgütün kritik isimleri olduğu anlaşılıyordu. Ortak özellikleri örgüte sıkı sıkıya bağlı olmaları ve FETÖ’nün emniyet ayağının kritik isimlerinden Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’i kahraman olarak görmeleri.

 

 

'AKP İHANET ETTİ'

 

- Cezaevi yönetiminden istedikleri tek kitap Said-i Nursi ve Ferthullah Gülen’in kitapları. “Üstat” olarak niteledikleri Said-i Nursi’ye toz kondurmuyorlar. “Biz AKP ile Said-i Nursi’de buluşmuştuk. Onlar ihanet etti, ulusalcıların peşine takıldı” diye eleştiriyorlar.