Abhazya Cumhurbaşkanı'ndan Doğu Perinçek'e mektup

Abhazya Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi Avidzba İbrahim, Vatan Partisi'ni ziyaret ederek Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile bir araya geldi

Tarih:

Abhazya Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi Avidzba İbrahim dün Vatan Partisi’ni ziyaret etti. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda Genel Başkan Doğu Perinçek’le bir araya gelen İbrahim, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

İbrahim, Abhazya halkının zaten Türkiye’ye karşı bir sempatisinin olduğunu ama Vatan Partisi heyetinin gerçekleştirdiği Abhazya ziyaretinden sonra bunun daha da arttığını söyledi. Bütün dünyaya yayılan Abhazya diasporasına Türkiye’nin sahip çıktığını vurgulayan Cumhurbaşkanı temsilcisi İbrahim, parlamentodaki milletvekillerini, Başbakanın ve tüm yöneticilerinin şükranlarını iletti. Vatan Partisi heyetinin Abhazya ziyartinden sonraki çalışmalarına da değinen İbrahim, “Abhazya’yı ziyaretinizden sonraki süreç içerisinde yaptıklarınızdan son derece memnunuz, Abhaz yöneticileri olarak bunun için tekrardan sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı temsilcisi Avidzba İbrahim, Doğu Perinçek’e Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba’nın mektubunu takdim etti.

 

 

‘HEYECANLA KARŞILIYORUZ’

 

Vatan Partisi Lideri Dr. Doğu Perinçek de sözlerine Abhazya ziyaretlerindeki konukseverlik için Abhazyalı yöneticilere ve Abhazya Cumhurbaşkanına teşekkür ederek başladı. Türkiye ile Abhazya’yı dost ve kardeş ülke olarak nitelendiren Perinçek, bu nedenle heyeti heyecanla karşıladıklarını belirtti. Perinçek sözlerine şöyle devam etti: “Abhazya Meclisi ve Vatan Partisi ortak bir bildiri yayınladı. Ortak bildiride Abhazya’nın Türkiye tarafında tanınması, Karadeniz’deki bütün NATO üslerinin tasfiyesi ve Türkiye-Abhazya arasındaki ekonomik işbirliğinin gelişmesi konusunda ortak tavrımızı bütün dünya kamuoyuna açıkladık. Türkiye’de de bu bildiri çok yankılandı. Türkiye’nin, Abhazya’yı tanıması için çalışmalara başladık. Olumlu ve başarılı sonuçlar alacağımızı biliyoruz. Kendimize, Abhazya devletine ve milletine güveniyoruz. İlk olarak 25 Şubat günü Uludağ Üniversitesi’nde, kültür toplantısı düzenlenecek. Orada Abhazya’nın Kültür Bakanı, Eğitim Bakanı ve Abhazya’dan konuklarımız olacak. Adımlarımızı atmaya başladık. Yakında Abhazya’da Cumhurbaşkanı seçimi var. Türkiye’deki Abhazya vatandaşlarının oy kullanması için bir çalışma yapacağız.”

 

 

‘ÇABALARINIZ İÇİN MİNNETTARIZ’

 

Abhazya Cumhurbaşkanı temsilcisinin takdim ettiği mektupta, Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba, şu ifadeleri kullandı: “Size saygılarımı sunarak, Abhazya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında kapsamlı bir diyalogun kurulması adına yürüttüğünüz çabalardan dolayı birkez daha minnettarlıklarımı sunuyorum. Abhazya Cumhuriyetinin Yönetim ve Hükümeti, önderlik ettiğiniz heyetin ziyaretlerini sonuçlarını üstün derece takdir etmektedir. Partinizin önerdiği inisiyatifler üzerinden aktif işbirliğine devam etme hazırlığımızı ifade etmekteyiz. Bu vesileden faydalanarak, size olan en yüksek saygı ve güvencilerimi yenilemekteyim.”