ABD’den PYD’ye, Vatan Partisi’nden Suriye Hükümetine Ziyaret

Parti Heyetimiz, Suriye Hükümeti ile üst düzey temaslarda bulunmak üzere Şam'a gitti.

Tarih:

Komutanlar Suriye’de karşı cephelerde

 

Suriye Cumhuriyeti aynı günlerde iki farklı heyetin ziyaretine sahne oldu. Dün, ABD’nin Ortadoğu’dan sorumlu komuta merkezi CENTCOM komutanı Joseph Votel’in, ülkenin kuzeyine 11 saatlik bir gizli ziyaret gerçekleştirdiği Amerikan haber ajansı AP tarafından bildirildi. Votel’in PYD’yi ve Arap grupları ziyaret ettiği bildirildi.

 

Vatan Partisi’nde askeri birikim

 

Bugün ise Vatan Partisi heyeti Şam’a ulaştı. Heyet, Suriye hükümeti tarafından sınırda devlet protokolüyle karşılandı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı, E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin başkanlığındaki heyet, Genel Başkan Yardımcıları E. Tümgeneral Beyazıt Karataş ve Yunus Soner'in yanında USMER İstanbul Başkanı E. Tümamiral Soner Polat ve partinin Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi ve eski Mısır Temsilcisi Onur Sinan Güzaltan'dan oluşuyor.

 

Üç gün boyunca Şam'da bulunacak olan heyet, Suriye hükümetiyle görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmelerde Türkiye sınırındaki son gelişmelerin, PKK-PYD faaliyetlerinin ve iki ülkeye yönelik federasyon planlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

 

Heyet, Türkiye ve Suriye’nin teröre karşı ortak mücadelesi için çalışmalarda bulunacak.

 

Pekin: Votel boşuna gelmiş

 

Şam’a hareket öncesi açıklamalarda bulunan, Vatan Partisi heyeti başkanı İsmail Hakkı Pekin şunu söyledi: “Gizli saklı Suriye’ye giden Votel, iki ülke arasına sokmaya çalıştığı ‘kara gücünü’, kamasını ziyaret etmiş. Boşuna zaman harcamış. PKK’nın beli kırılıyor, PYD’nin de beli kırılacak. Türkiye ve Suriye el ele verip milli bütünlüklerini koruyacak.”