4 Adımda Berlin Planı

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, yol haritamızı açıkladı.

Tarih:

Alman Meclisi’nin sözde Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etmesinin ardından harekete geçtik. Benzer bir karar alan İsviçre’ye AİHM’de verdiği hukuk mücadelesiyle geri adım attıran ve Avrupa Konseyi üyesi bütün ülkeleri bağlayan Büyük Daire kararının mimarı olan Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Partimizin yol haritasını açıkladı.

 

1-      Alman Meclisi kararı alır almaz dilekçelerimizi Alman Meclisi Dilekçe Komisyonu’na ilettik. Almanya’nın hukuk ve anayasayı çiğnediğini, mahkeme yetkilerini Meclis’in gasp edemeyeceğini belirttik. Kararın iptali için başvurduk. İlk başvuru Vatan Partisi tarafından yapıldı. Yaptığımız başvurunun takipçisiyiz.

 

2-      Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımız var. Almanya’daki Vatan Partililer çalışıyorlar. Alman Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapacaklar. Alman anayasasında uluslararası hukukun bağlayıcı olduğu belirtiliyor. Ayrıca Birleşmiş Milletler’in ‘soykırım’ Sözleşmesi’ne imza atan Almanya sözleşmede soykırıma karar verecek yerin mahkeme olduğunu kabul etmiş durumda. O nedenle Alman Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıyoruz. Alman Anayasası’na aykırı bir karar aldıkları için. Alman Anayasası’na göre uluslararası hukuku çiğnemiş durumdalar.

 

3-      Almanya, Avrupa Konseyi üyesi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları da Avrupa Konseyi’ne üye ülkeler için bağlayıcıdır. Almanya, Birleşmiş Milletler 1948 Sözleşmesi’ni kararına dayanak yapan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “Perinçek-İsviçre” davasındaki kararlarına aykırı bir karar aldı. Bu açından Avrupa Konseyi’ne şikayette bulunacağız.

 

4-      Almanya Birleşmiş Milletler üyesi bir ülke. Birleşmiş Milletler’in 1948 Sözleşmesi’nde soykırım kararını suçu işleyen ülkenin yerel mahkemesi ve uluslararası ceza mahkemesinin alacağı belirtiliyor. O nedenle Birleşmiş Milletler’e de başvuru yapacağız. Vatan Partisi’nin Birleşmiş Milletler’e başvuru hakkı yok. Ancak Türkiye devletinin bu başvuruyu yapması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz.