30 Ağustos davasını Vatan Partisi kazandı

Aydın Valisinin İl Başkanımız Emre Albayrak'a açtığı dava sonuçlandı.

Tarih:

Geçen yıl 30 Ağustos Zafer Bayramında kutlamalarını yasaklamasıyla gündeme oturan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın İl Başkanımız Emre Albayrak aleyhine açtığı hakaret davası sonuçlandı.

 

Geçen yıl 30 Ağustos Zafer Bayramında kutlamalarını yasaklamasıyla gündeme oturan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın İl Başkanımız Emre Albayrak aleyhine açtığı hakaret davası sonuçlandı. Davanın ilk duruşmasında karar, İl Başkanı Albayrak lehine çıktı.

 

Aydın’da Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Valilik tarafından yasak getirilmiş, ancak kutlamalar yapılmıştı. Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Albayrak, sosyal medyada Vali Ömer Faruk Koçak’a hitaben “Biz sana vali olamazsın demedik, mani olamazsın dedik” mesajı yayınladı. Vali Koçak, bu mesajın kendisine “hakaret” olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında karar dün açıklandı. Albayrak beraat etti.

 

 

KARAR ÖRNEK OLMALI

 

Duruşma sonrası Aydın Adliyesi önünden bir açıklama yapan Albayrak “15 Temmuz’da FETÖ’ye nasıl boyun eğmediysek, 30 Ağustos’u yasaklamaya kalkanlara da boyun eğmeyeceğiz, dedik ve meydanlara çıktık. Emniyet kuvvetleriyle de anlaşarak, partimizin önünde bir basın açıklaması yaptık” dedi. Kararın referandum süreci için de örnek olması gerektiğini vurgulayan Albayrak, şunları söyledi: “Umarım Sayın Vali Koçak bu davadan bir ders çıkartır. Önümüzde halk oylaması süreci var, bu süreçte de bütün siyasi partiler özgürce propagandalarını yapabilirler.”