16 parti ve dernek ‘HAYIR’da birleşti

Trabzon'da ‘Hürriyet ve Memleket için El Ele’ platformunun kuruluşu ilan edildi.

Tarih:

Vatan Partisi, CHP, DP, DSP ile MHP muhalefetinin oluşturduğu Türk Milliyetçileri Hayır Platformu ve Tabip Odası, ADD, ÇYDD, KESK, Eğitim-İş’in aralarında olduğu 16 parti ve kitle örgütü Trabzon’da bir araya geldi. ‘Hürriyet ve Memleket için El ele’ platformunun kuruluşunu ilan etti.


Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantıda, Platform adına DP Trabzon İl Başkanı Ali Akar konuştu. Akar, Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü savunmak için birleştiklerini ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için referandumda ‘hayır’ çalışması yürüteceklerini açıkladı. Akar, özetle şunları ifade etti:

 


EGEMENLİK 1923’DE MİLLETE VERİLDİ


“Partili cumhurbaşkanı sistemi adı altında getirilmek istenen anayasa değişikliği, ülkemizin kaderini, bizlerin ve gelecek nesillerin hayatını baştan sona değiştirecektir. Esasını, ‘egemenliğin kimde olacağı’ oluşturmaktadır. Cumhuriyetin kurucu iradesine göre, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Bunun adı ‘parlamenter sistem’dir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 1923’te saltanatı kaldırıp Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, egemenliği, hakimiyeti aile ya da kişiden alarak millete, halka vermiştir. Bu ülke, en zor koşullarda kurulan bir Meclis’in yürüttüğü İstiklal Savaşı ile oluşturulmuştur. Şimdi bu meclis, bir kişinin danışma organına dönüştürülecektir.”

 


SALDIRI ALTINDAYIZ BU SİSTEM BİZİ BÖLER


Ülkenin içeride ve dışarıda büyük sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Akar, “Gerek ülkemizin birliği ve beraberliğine, gerek demokratik hak ve kazanımlara yapılan her türlü saldırıya karşı, hangi parti ve görüşten olursak olalım, ortak bir duruş sergilemek zorundayız. Bizleri bölüştürecek, ötekileştirecek, karşı karşıya getirecek hiçbir hareket ya da oluşuma fırsat tanımamalıyız.” dedi. Açıklamasında “Hayır demek, Türkiye’ye sahip çıkmaktır” vurgusu yapan Platform sözcüsü, ortak çalışmalara ilişkin de bilgi verdi ve birbirlerinin çalışmalarına de destek olacaklarını kaydetti.