Rus Yetkili: "Bizi Vatan Partisi İkna Etti"

Ruslar, Türk-Rus ilişkilerinin düzelmesinde Vatan Partisi'nin rolünün büyük olduğunu söyledi.

Tarih:

Putin’e yakın isimlerden Malofeyev, Erdoğan ile Putin arasındaki buzların erimesinde Vatan Partisi’nin aralık ayındaki Rusya ziyaretinin etkili olduğunu söyledi. Malofeyev ‘Bu ziyaret bir kırılma noktasıydı. Erdoğan’ın özür dilemesi durumunda tekrar anlaşmaya varılması kanısı ortaya çıktı’ dedi.


RUSYA Devlet Başkanı Putin’e yakınlığıyla bilinen Konstantin Malofeyev, bir Rus televizyonuna verdiği röportajda Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşmayı değerlendirdi. Malofeyev şöyle konuştu: “Bu heyet (Vatan Partisi heyeti) Türk Rus ilişkilerinin en gergin olduğu dönemde, düşünce kuruluşu Katheon’un davetlisi olarak geldi. Bu çok önemliydi. Çünkü bu kişiler Türkiye’nin kendine özgü ve Rusya’yla yakınlaşmayı öngören Avrasyacı yolunu benimsemiş insanlardı. Bu kişiler kendi görüşlerinden dolayı cezaevlerine girdiler. Cezaevlerine girmiş olmalarına rağmen bizi Erdoğan’la anlaşmaya çağırdılar. Bu bizim için beklenmedik bir gelişmeydi.”


‘DARBE HAKKINDA DA UYARDILAR’


Konstantin Malofeyev, Vatan Partililerin Türkiye analizinin de kendileri için uyarıcı olduğunu vurguladı: “İlk olarak, bu 3 üst düzey asker Ergenekon davasından uzun seneler cezaevinde yatmıştı. Buna rağmen Moskova’da uzmanlarla, bizim meslektaşlarımızla, bu konuyla ilgili olan diğer kişilerle buluşmalarda Türkiye’deki o anki durumu açıklarken, o dönemde olası herhangi bir askeri darbe girişiminin Amerikancı olacağını anlattılar. Bu sebeple kim Rusya’nın böyle bir şeye katılımına dair konuşursa bunun provokasyon olacağını, buna benzer söylemlerin Amerikancı darbeyi maskeleyeceğini ve üzerini örteceğini ifade ettiler.”


‘FETULLAH ÖRGÜTLENMESİNİ ANLATTILAR’


Malofeyev, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bize ilk defa onlar Fethulahçıların Türkiye’de çok geniş bir şekilde örgütlendiğini söyledi. Ve Erdoğan’ın, her ne kadar liderleri Amerika’da bulunsa da Fethullahçı tehdidi hesaba katmadan hareket edemediğini söylediler. Devlet ve yargı organlarındaki Erdoğan ve Gülen arasındaki bölünmede durum Gülen lehineydi. Dolayısıyla devlet ve yargı organlarının bu tarikat tarafından ele geçirildiği bir durumda adil bir karar vermek zor olacaktı. Bu ziyaret çok faydalı oldu, bir kırılma noktasıydı. Bu ziyaretten sonra Erdoğan’ın özür dilemesi durumunda tekrar anlaşmaya varılması gerektiği kanısı ortaya çıktı.”

Dugin’in Mart ayında yaptığı ziyarette Genel Başkanımız Doğu Perinçek ile görüşmüştü.
Dugin’in Mart ayında yaptığı ziyarette Genel Başkanımız Doğu Perinçek ile görüşmüştü.