OHAL İzleme Komitesi Oluşturdu

Genel Başkan Yardımcımız Av. Nusret Senem başkanlığında OHAL İzleme Komitesi kuruldu.

Tarih:

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkan kararname ve başlayan uygulamaları izlemek, hukuka uygunluğunu incelemek, gerekli bilgilendirme ve uyarıları yapmak üzere OHAL İzleme Komitesi oluşturduk. Genel Başkan Yardımcımız Av. Nusret Senem başkanlığındaki komitede Genel Başkan Yardımcımız, Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay, Genel Başkan Yardımcımız Av. Mehmet Cengiz, Merkez Karar Kurulu Üyemiz, E. Tümg. Naci Beştepe, Genel Başkan Yardımcımız E. Alb. Hasan Atilla Uğur, Aydınlık Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik ve Av. Erkin Etike görev aldı. Av. Nusret Senem, OHAL İzleme Komitesi’nin çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:

 

“Olağanüst Hal kapsamında çıkan kararnameler konusunda çalışıyoruz. Hukuka uygunluğu, anayasal nitelikleri yönünden inceliyoruz. Uygulamalarla ilgili olarak hukuki açıdan neler yapılması gerektiği konusunda partimizi bilgilendiriyoruz. İkincisi de, OHAL dolayısıyla görevden almaları, hukuka uygun olmayan uygulamaları takip ediyoruz. Yapılması gereken işleri partinin yetkili kurullarına iletiyoruz.

 

F TİPİYLE MÜCADELEYE ZARAR

 

Mağdur olan insanlardan parti örgütlerine gelen başvuruları inceleyerek F Tipi örgütle mücadeleye zarar veren uygulamaları değerlendiriyoruz. Bu konuda parti örgütlerimize bir genelge gönderdik, Vatan Partisi örgütlerine intikal eden başvuruları değerlendiriyoruz. Başvuru sahiplerine yol göstermeye çalışıyoruz.”

 

Çalışmalarına henüz bir hafta önce başlayan OHAL İzleme Komitesi, İstanbul ve İzmir’de temsilcilikler kurdu, diğer illerdeyse İl Başkanlarını görevlendirdi.