Nusret Senem, Ergenekon kumpasındaki son durumu değerlendirdi

Yargıtay tarafından bozulan Ergenekon davasına ilişkin tensip tutanağı hazırlandı.

Tarih:

Yargıtay tarafından bozulan Ergenekon davasına ilişkin tensip tutanağı hazırlandı. Mahkemenin yargılama aşamasında yapacağı işlemlerin anlatılması gereken tutanakta sadece sanıkların, avukatlarının ve duruşma tarihinin yer almasına avukatlar tepki gösterdi.

 

Yargıtay’ın Ergenekon kumpasını esastan bozma kararına rağmen dosya önce Ankara’ya gönderilmek istendi, daha sonra 21 Haziran gününe duruşma tarihi verildi. Bozma kararının ardından 9 ay geçmesine rağmen duruşma gününün bu kadar ileri bir tarihe verilmesi tartışmaları sürerken mahkeme bu sefer de hazırladığı tensip tutanağı ile şaşırttı. Davaya bakacak olan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi hazırladığı 133 sayfalık tutanakta yapacağı işlemlere ilişkin hiçbir aşamadan bahsetmezken sadece duruşma tarihinin sanıklara ve avukatlara tebliğine ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

 

 

‘BOZMAYA DİRENEBİLİR’

 

Mahkemenin hazırladığı tensip tutanağını Aydınlık’a değerlendiren Genel Başkan Yardımcımız Avukat Nusret Senem, “Mahkeme normalde tensip tutanağında bilgiler ve belgeler getirtilmesiyle alakalı olarak ilgili yerlere yazı yazar. Bozmadan sonra yapılacak işlemleri sıralar. Ancak bunu yapmadığına göre mahkemenin kafasında sanıkların ve müdahil tarafın beyanlarını aldıktan sonra bir karar vermek ve bozmaya direnmek olabilir” dedi.