Utku Reyhan: "Türk milleti bağımsızlığına sahip çıkacaktır"

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, ABD’nin vize ambargosu ve karşılığında Türkiye’nin de aynı sertlikte ABD’ye yanıt vermesini değerlendirdi.

Tarih:

ABD’nin vize ambargosu ve karşılığında Türkiye’nin de aynı sertlikte ABD’ye yanıt vermesini değerlendiren Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, “ABD’nin tehditleri, yaptırımları Türkiye’nin güvenliğinden daha önemli değildir” dedi. Utku Reyhan vize kriziyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Türkiye’ye yönelik bu vize ambargosunun yalnızca bir başkonsolosluk çalışanının tutuklanmasıyla ilgili olmadığını düşünüyoruz. Burada asıl mesele Türkiye’nin Rusya ve İran’la dolaylı olarak da Suriye ile İdlib operasyonu başlatmasına ABD’nin bir yanıtı olarak görüyoruz. Türkiye ile ABD arasındaki iplerin iyice koptuğunu gösteren bir görüntü var. Burada başta Cumhurbaşkanı, hükümet ve Dışişleri olmak üzere dik bir duruş sergilenmelidir. Şu anda da böyle bir görüntü mevcut. Türk milleti kendi bağımsızlığına sahip çıkacaktır.

 

ABD’nin tehditleri, yaptırımları Türkiye’nin güvenliğinden daha önemli değildir. Türkiye kendi toprak bütünlüğünü savunmak için komşularıyla işbirliği halindedir. Dolayısıyla bütün bu uygulamalara rağmen Türkiye kararlılığından geri adım atmayacaktır ve komşularıyla işbirliği siyasetini kararlılıkla uygulayacaktır.”