“Türkiye’nin büyük cevherine ve üretim kabiliyetine güveniyoruz”

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervini değerlendirdi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazın milletçe büyük bir sevinç ve umut yarattığını belirtti. Denizlerimizde daha fazla enerji rezervi bulunacağını belirten Perinçek, devletin yapacağı büyük planlamalar ve yatırımlar sayesinde enerji ihtiyacının karşılanacağını kaydetti. Perinçek, “Türkiye’nin gündeminde kamucu – milli ekonomi inşası ve Üretim Devrimi var” dedi. Türkiye’nin Atlantik’ten bağımsızlaştığını ifade eden Perinçek bu yolda Asya Çağının önder ülkelerinden biri olacağımızı vurguladı.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Karadeniz’de Sakarya Gaz Havzası’nda bulduğumuz doğalgaz rezerviyle ilgili Ulusal Kanal’ın dünkü Ana Haber programında önemli açıklamalar yaptı. Perinçek şu ifadeleri kullandı: “Doğalgazın bulunması hepimizi çok çok sevindirdi, umutlandırdı. Başka kaynaklar da kuşkusuz bulunacaktır. Biz Türkiye’nin geleceğinden eminiz ve umutluyuz. Türkiye’nin, Türk milletinin büyük cevherine, üretim devrimi kabiliyetine sonuna kadar güveniyoruz. Şunu eklemeliyiz bu bir define değil, toplumda böyle yanlış anlaşılmalar var. Sanki doğalgaz petrol bulunursa define bulunmuş veya gökten altın yağmış gibi olur. Dereden akan su gibi doğalgazı avuçlarımızla toplayacak değiliz. Ekonomide her zaman bütün zenginliklerin kaynağı emektir. Sermaye de birikmiş bir emektir. Keşif için nasıl yapıldıysa, doğalgazımızın çıkarılması ve işletilmesi için harcanacak çok emek vermek var. Orada sermayeyi tahsis etmek var. Devletin yapacağı büyük planlamalar sayesinde bunlar hayata geçecek. Sayın Cumhurbaşkanı, 2023’de Karadeniz’deki doğalgazı kullanabileceğimizi ifade etti. Türkiye en ekonomik şekilde işletmesini kuracak. Bütün bu gelişmeler, Türkiye’nin gündeminde kamucu – milli ekonomi inşası ve Üretim Devrimi olduğunu gösteriyor.”

 

 

“TÜRKİYE ATLANTİK EKSENİNDEN ÇIKTI”

 

Perinçek, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın “Türkiye eksen değiştiriyor” sözleriyle başlayan tartışma hakkında şu yorumu yaptı: “Türkiye, Atlantik sisteminden ayrıldı. Atlantik sistemi Türkiye’yi bölmeye kalktı; bizi borç batağına inen programlar dayattı. Türkiye ekonomisini ayakta tutmak ve üretim yapabilmek için Atlantik yönetiminin dışına çıktı. Bu bizim Silivri duvarlarını yıkmamızla, 2014 yılında başladı. Arkasından ABD’nin silahlı gücü FETÖ Gladyosu, 15-16 Temmuz gecesi Türkiye’yi işgal etmeye kalktı ve ezildi. ABD, Türkiye’deki en büyük silahını, gücünü kaybetti. Türkiye Amerikan emperyalizmine karşı başı dik, bağımsızlıkçı bir yola girdi. Asya’da yerini almaya başladı. Türkiye yükselen Asya uygarlığının önder ülkelerinden biri. Türkiye artık Atlantik’te yaşayamaz, değişen eksen budur.

 

 

UMUTLARI ABD OLANLARIN ÇARESİZLİĞİ

 

Perinçek, doğalgaz rezervinin bulunmasını küçümseyen tavırları şu sözlerle eleştirdi: “Milletin hiçbir sevinicini paylaşamıyorlar. Devamlı Türkiye acılar çeksin, başarısızlıklar olsun istiyorlar. Bunlar, Türk milleti ile ortak duygularını, beraberliklerini kaybetmiş menfi unsurlar. Bütün umutları da Amerika ile birlikte. ‘Türkiye zayıflar, başarısız olur, ekonomik bunalımdan yaralı olarak çıkar veya çıkamaz, o zaman bizde Amerika’yla beraber projemizi yürütürüz’ diye düşününler var ama hiçbir kıymetleri yok. Bu milletin muazzam bir duygu beraberliği var, ortak umutları ve özlemleri var. Bunlar Türkiyemizin geleceğini belirleyecek.”

 

 

DOĞU AKDENİZ’DE GÜÇ DENGELERİNİ LEHİMİZE ÇEVİRMEK

 

Perinçek, Karadeniz’deki bu gelişmenin Doğu Akdeniz’deki mücadeleye nasıl yansıyacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı: “Bütün çelişmelerin odağı bugün Akdeniz’de. Doğu Akdeniz’de Yunanistan maalesef uluslararası hukuka değil korsan hukukuna göre hareket ediyor. Yunanistan’ın arkasında AB ve ABD var. Ancak burada AB’den daha çok karşımızdaki zorlayıcı çıkan güç ABD ve İsrail. AB’nin deniz kuvveti ABD gibi değil. ABD, İsrail ve Yunanistan askeri ittifak kurdular. Noble Dina diye Nemesis diye Tevrat’tan Yunan mitolojisinden alınmış intikam hikâyeleri ile Türkiye’yi hedef alan tatbikatları uyguluyorlar. Bu nedenle Doğu Akdeniz’de güçlü olmamız lazım. Bu sorunu tamamen güç dengeleri içinde düşünmeli ve hesaplamalıyız. Donanmamız güçlü, Türk Ordusuna sonunda kadar güveniyoruz. Fakat karşıdaki güçlere baktığımız zaman, bizim de ittifak potansiyelimizi devreye sokmamız lazım. Özellikle Suriye, Mısır ve Rusya’nın Doğu Akdeniz’de yanımızda olmalarını sağlamalıyız. Bunun için gerekli siyasi müdahaleleri hükümet de gündeme getirecektir.”