Soner Polat: "Kayıp silahlar ABD'nin örtülü operasyonu"

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Amiral, ABD'de ortaya çıkan belgelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tarih:

Türk istihbarat kaynakları ABD’nin Irak'taki kayıp silahların izini bilerek kaybettiğini, silahların IŞİD ve PKK’da olduğunu belirtti.

 

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Amiral Soner Polat, ABD’de ortaya çıkan belgelerle ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı: “ABD’nin 1 milyar dolarlık silahı kaybettiğini söylemesi çok gülünç. Bir ay görev yapan Trump’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn yaptığı açıklamada Irak’a gönderilen silahların terör örgütlerine gittiğini, ama söyledikleri ile kimsenin ilgilenmediğini açıkça dile getirmişti. ABD’nin bölgedeki yasa dışı silah sevkiyatları oryalığa dökülünce Obama görevi bırakmadan muhaliflere silah sevkiyatı için kongreden onay aldı. Yasa dışı faaliyetleri de yasal hale getirdi. Ortaya çıkan durum CIA ve Pentegon’un örtülü operasyonlarıdır.”


ABD’nin Irak’a gönderdiği ve izini kaybettiğini iddia ettiği silahların önemli bir bölümünün de daha sonra PKK’nın eline geçtiğini herkesin bildiğini kaydeden Polat, ABD’nin de bundan haberdar olduğunu vurguladı. Polat ABD’nin bölgedeki terör örgütlerine yasa dışı silah sevkiyatını sürdürdüğünü de ifade ederek, “Önümüzdeki yıllarda bu konudaki belgeleri de göreceğiz. Bölgede çok kirli işler var” diye konuştu.