Prof. Dr. Semih Koray: "Genel başarıyı düşürür"

Genel Başkan Yardımcımız, Bilim ve Üniversite Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Semih Koray, yeni eğitim sistemini değerlendirdi.

Tarih:

Yeni üniversite sınav sistemi karmaşa yarattı. Sistemin apar topar yapılmasını eleştiren eğitimciler, adaylarda baraj düşüncesinin stres yaratacağını vurguladı. Genel Başkan Yardımcımız, Bilim ve Üniversite Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Semih Koray şu değerlendirmelerde bulundu:

 

 

‘GENEL BAŞARIYI DÜŞÜRÜR’

 

Yeni sınav sistemi, yalın ve sadeleştirme yaptık diye ortaya atıldı. Neye göre sadeleştirme yaptılar? Sabah sınava giren aday üzerinde baraj baskısıyla ikinci sınava girecek. Bu tamamen başarısızlığı beraberinde getirecek. Bir günde 200 soru çözen bir beyin verimli ve başarılı olamaz. Bunun acilen değiştirilmesi gerekiyor. En azından iki güne yayılmalı. Genel başarıyı büyük oranda düşüreceğini söylemek şimdiden mümkün. Herkesin dilinde bir ‘sadeleştirme’ kavramı var. Fakat bunun altı boş. Bilimsel bir araştırma yapılmadan, sonuçları hesaplanmadan alelacele verilmiş bir karar. YÖK’ün acilen eski sistemle yeni sistemin karşılaştırmasını yapıp, yeni sisteme neden geçildiğini, neye dayanarak bu kararı aldıklarını kamuoyuna somut bir gerekçeyle açıklaması gerekiyor.