"PKK’nın Meclis’teki Canlı Bombası: HDP"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek dün CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu “Hafta Sonu” programına konuk oldu.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek dün CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu “Hafta Sonu” programına konuk oldu. Perinçek “Dokunulmazlıklar kaldırılmalı ve PKK ile işbirliği yapan milletvekilleri yargılanmalıdır” dedi.


Perinçek, programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HDP’nin PKK’nın yasal kolu olduğunu söyleyen Perinçek şu ifadeleri kullandı: “HDP terör örgütünün Meclis’e soktuğu canlı bomba. Terör örgütleri sadece bomba patlatmaz. Yasal kolları olmadan yaşama şansı yoktur. Her yasadışı örgüt yasal kollarla hayat bulabilir. Oradan mali kaynak bulur. Oradan insan devşirir. Uluslararası ilişkiler bu yasal kollarla sağlanır. Bu ezelden beri terör örgütlerinin kanunudur.”


“Meclis’te terör örgütü olur mu? Atatürk de Şeyh Said’i Meclis’e soksaydı. IŞİD’i de Meclis’e sokalım” diyen Perinçek dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmasıyla ilgili şöyle konuştu: “Bütün HDP’li milletvekilleri demiyorum, suç işleyen, PKK’nın suçlarına ortak olan HDP milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve derhal yargılanmalı. Kürdistan’a özerklik ilan edenler, PKK’lıların cenazelerine katılarak teröre açıkça destek olanların cezalandırılmaları şarttır. Meclis suçluların sığınak yeri değil. Suçlu adliyeden kaçacak Meclis’e sığınacak. Bunu kabul edemeyiz.”


ABD’NİN PİYONLARIYLA SAVAŞIYORUZ


Perinçek, önceki akşam da Kartal’da düzenlenen yemekte yurttaşlarla buluştu. Perinçek, yemekte yaptığı konuşmada Türkiye’nin büyük kararların eşiğinde olduğunu belirterek, “Hepinizin gözlerinin içi gülüyor. Geleceğe umutla bakıyorsunuz. Çünkü Türkiye’nin güvenlik güçleri askeri ve polisiyle PKK’yı hendeklere gömüyor. PKK hendeklere gömüldükçe millet yeniden birleşiyor. Yüksekova’da, Cizre’de, Hakkari’de, Van’da insanlar özgürlüğüne kavuşuyor, Vatan Partisi’ne koşuyor. Birlik beraberlik istiyor. Can ve mal güvenliği istiyor. Özgürlük istiyor.”


Türkiye’nin bir vatan savaşı verdiğini vurgulayan Perinçek “Türkiye’nin verdiği bu savaşı Irak, Suriye, Rusya da vermektedir. Aynı düşmanlara karşı, ABD’nin üzerimize sürdüğü piyonlara karşı savaşıyoruz” dedi.