Perinçek, İçişleri Bakanı'na yanıt verdi: Yeni darbe planları böyle önlenir!

​Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun darbe ve suikast iddialarını değerlendirdi

Tarih:

​Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun darbe ve suikat iddialarını değerlendirdi: İçişleri Bakanı köşe yazarı değil darbe tehdidi varsa onun yargı ve emniyet kuvvetleriyle gereğini yapması gerekir.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Yeni bir darbe, yeni suikast planları var ama buna güçleri yok” açıklamasını değerlendirdi.

 

Perinçek, “İçişleri Bakanı'nın darbe tehdidinden bahsetmesi bana biraz garip geldi” ifadelerini kullanarak “İçişleri Bakanı köşe yazarı değil darbe tehdidi varsa onun yargı ve emniyet kuvvetleriyle gereğini yapması gerekir. Kamouyunda bu tür kaygılara yol açacak açıklamalarla sonuca gidilmez.” dedi.

 

Perinçek'in açıklamaları şu şekilde:

 

 

'DARBE TEHDİDİ OLDUĞU KANISINDA DEĞİLİZ'

 

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu darbe ve suikast tehdidinden bahsediyor. Mutlaka onların bazı değerlendirme ve bilgileri vardır. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), şu anda emir komuta içinde hareket etmektedir ve böyle bir tehlike söz konusu değildir. TSK şu anda Mustafa Kemal'in ordusudur. Biz TSK'dan bir darbe tehdidi olduğu kanısında değiliz. Öyle bir tespitimiz yok.

 


'EKONOMİK VE GÜVENLİĞE İLİŞKİN TEHDİTLER VAR'

 

FETÖ'cülerin TSK içerisinde darbe yapma ihtimalini görmüyoruz. 30 binin üzerinde FETÖ bağlantılı kişi TSK'dan temizlenmiştir. Önümüzdeki dönem zor bir süreçtir. Hem ekonomik hem güvenlik anlamında dış tehditler var. Akdeniz ve Ege'den de ABD ve İsrail, Türkiye'yi tehdit etmektedir. Bu koşullarda hem ekonomik zorlukları paylaştıran bir milli hükümet hem de dış tehditlere karşı birlik olmamızı sağlayacak bir 'Milli Seferbelik Hükümeti' önümüzdeki görevdir. Darbe tehdidinden bahsetmek yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP- CHP- MHP ve Vatan Partisi'nin içinde olduğu bir Milli Seferbelik Hükümeti' kurmalıdır. Eğer böyle bir tehdit söz konusuysa hem bu tehlikeleri önler, hem de ekonomik sıkıntıların aşılmasını sağlar. Bugün çözüm Milli Seferbelik Hükümeti'dir.

 

 

FETÖ İLE İDEOLOJİK KÜLTÜREL ALANDA MÜCADELE

 

Vatan Partisi'nin FETÖ'ye karşı mücadelesi 40 yıla dayanır. Bizim geçmişten kalan büyük bir başarımız var. FETÖ'nün adını koyan biziz. Bugünkü hükümet FETÖ ile koalisyon kurarken biz “Bunlar Gladyo örgütlenmesidir” dedik. FETÖ ile mücadele devam ediyor ancak yetmez. Vatan Partisi aynı zamanda ideolojik kültürel planda da FETÖ'nün temelinin ortadan kaldırılması noktasında ısrarcıdır. İktidara geldiğimiz zaman da bunu yapacağız. Biz Silivri duvarlarını yıkıp çıkarken “Kınından çıkmış bir kılıç gibiyiz. Türkiye'de ABD güdümlü cemaat ve tarikatlar kalmayacak. Türkiye şeyhler dervişler ülkesi olamaz” demiştik. Şimdi bu tespitimizin ne kadar yerinde olduğunu gördük. Bizim eğitim sistemimizde bunların yeri olmayacak.

 

 

'YARGINI ALTIN ÇAĞI DERKEN HAKİM VE SAVCILARA CESARET AŞILADIK'

 

Biz FETÖ'ye karşı mücadelenin en önündeyiz. “Yargını altın çağı” derken hakim ve savcılara cesaret aşıladık. “FETÖ'ye karşı mücadelede sağlam durun, üzerini gitmekle hukukun gereğini yapıyorsunuz” dedik.”