"Mücadeleye Zarar Veriyor"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in başdanışmanı Barlas Doğu, Fikri Işık'ı istifaya çağırdı.

Tarih:

Eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, yeni bakan Fikri Işık’ın terörle mücadele eden TSK’yı incittiğini belirterek, artık Bakanlık koltuğunda oturamayacağını söyledi.


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın “Askerin şehit vermemek için operasyonlara çıkmadığı günleri de biliyoruz” sözlerine TSK içinden ve dışından tepkiler büyürken Eski Milli Savunma Bakanı ve Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in başdanışmanı Barlas Doğu da bakan Işık’ın istifa etmesini istedi. Doğu, “Bir Milli Savunma Bakanı’nın mensubu olduğu örgütün bireyini tanımak asli görevidir. TSK mensubu askerini tanımayan bir bakanın görev anlayışından şüphe ederim. Askerliği tanı- mayan bir Milli Savunma Bakanı bence o koltukta oturmamalı” dedi. TSK’nın görev anlayışını bilmeyen bir Milli Savunma Bakanı’nın askerinin sorumluluk anlayışını takdir edemeyeceğini vurgulayan Doğu şunları söyledi:


“Günde birkaç şehit verilirken Milli Savunma Bakanı’nın kendi ordusunu terörle mücadele etmemekle itham etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bakan Işık’ın açıklaması teröre karşı kahramanca mücadele eden Mehmet- çiği ve komutanlarını derinden yaralamıştır. Bu açıklamadan sonra Fikri Işık’ın Milli Savunma Bakanlığı koltuğunda oturması teröre karşı verilen mücadeleye zarar verecektir. Bu nedenle ya kendisi hemen o koltuktan kalkmalı ya da Başbakan Binali Yıldırım vakit geçirmeden gereğini yapmalıdır.”