Mehmet Cengiz: "Halk oylamasını Anayasa Mahkemesine taşıyacağız"

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Avukat Mehmet Cengiz, YSK'nın iptal başvurularını reddini değerlendirdi.

Tarih:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tam kanunsuzluk nedeniyle halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruları reddetti. Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) anayasa referandumuna ilişkin yapılan itirazları dün görüştü. YSK tam kanunsuzluk nedeniyle halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruları reddetti.

 

YSK’nın aldığı kararla ilgili Aydınlık’a konuşan Genel Başkan Yardımcımız Avukat Mehmet Cengiz, “YSK’nın bu kararı yasayı açıkça tanımamaktır. İtiraza konu kararlarında geliştirdikleri formül ‘Her ne kadar yasa öyle ise de...’ şeklinde. YSK, ‘Her ne kadar yasa mühürsüz zarflar ve pusulalar geçersiz sayılır diyorsa da bu zarflar geçerlidir’ yaklaşımında. Bu, hukuk tanımazlıktır. Kararlarında mühürsüz oy pusulası kullanılan sandık kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmak istenmektedir. Bu, kanunsuzluğun ikrarıdır. Oysa YSK aldığı kararla bu suçun azmettiricisidir. Bu yasa tanımazlık suçtur. Mutlaka hesabı sorulmalıdır. Vatan Partisi olarak bunun takipçisiyiz. Hukuki mücadelemizi sürdürüp konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız” diye konuştu.