"HDP’li Belediyelere Yasal Önlem Gerekli"

Genel Başkan Yardımcımız Erol Çakır teröre destek veren belediye başkanlarının görevden alınmasını çağrısı yaptı.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız, İstanbul Eski Valisi ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Erol Çakır teröre destek veren belediye başkanlarının görevden alınmasını kolaylaştıracak yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini söyledi.

 

Erol Çakır bölücü terör örgütüne destek veren belediyelerin durumu ile ilgili olarak Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede, olağanüstü durumlarda valilere verilmiş yetkiler olduğunu hatırlatarak, “Teröre destek veren, belediye olanaklarını terör örgütünün hizmetine sunan belediye baş- kanları derhal görevden alınmalıdır. Terörle mücadele kararlılık isteyen bir iştir” dedi.

 

Mevcut yasalarda belediye başkanlarının görevden alınmasının bir prosedüre bağlı olduğunu kaydeden Çakır, “Teröre destek veren belediye başkanlarının görevden alınmasını kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalı. Teröre destek veren belediye başkanları vakit geçirmeden görevden alınmalı” diye konuştu.

 

DEVLETİN OLANAKLARI TERÖR ÖRGÜTÜNE

 

Çakır daha sonra şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Yasası ile belediye başkanlarına çok geniş yetkiler verilmiştir. Büyük miktarlardan oluşan bütçeler tahsis edilmiştir. Bazı belediye başkanları bu olanakları terör örgütünün finansmanında kullanmaktadır. Bu konuda güvenlik güçlerinin elde ettiği bilgiler devletin arşivindedir. Belediyelerin mali büroları mutlaka denetlenmeli ve devlet olanaklarıyla terörün desteklenmesinin önüne geçilmelidir.

 

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLSİN

 

Bölgede adı konulmamış bir kalkışma yaşandığını vurgulayan Çakır şu ifadeleri kullandı: “Olağanüstü bir durum söz konusudur. Bu nedenle bu işin çözümü de olağanüstü olmalıdır. Terör bitene kadar belli bölgede olağanüstü hal ve sıkıyönetim uygulamasına gidilmelidir. Sorunun çözümü sadece polis ve askere bırakılamaz.”

 

SURİYE SINIRI KAPATILMALI

 

Suriye sınırında yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Erol Çakır şu görüşleri savundu:

 

“Sınırdaki yerleşim birimlerinin Suriye ile bağlantısının mutlaka kesilmesi lazım. Önümüzdeki dönem açısından bu daha da önem kazanıyor. Suriye’nin belli bölgelerine PKK’nın yerleşmiş olması bunu zorunlu kılıyor. PKK’nın sınır ötesi desteği mutlaka engellenmelidir. Çok şehit verdik, bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak zorundayız. Duvar örme çalışmaları doğru bir çalışma. Ama daha yapılması gereken çok iş var.”