Genel Başkan Yardımcımız Hasan Yalçın'ı mezarı başında andık

68 Gençlik hareketinin liderlerinden, Aydınlık hareketinin müstesna lideri Hasan Yalçın, ölümünün 16. Yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları  Av. Zeynep Küçük, Aykut Diş ve Öncü Gençlik MYK üyesi Özgür Bursalı’nın katılımıyla,  Hasan Yalçın’ın dava arkadaşları ve  Vatan Partililerle anma töreni gerçekleştirildi. Anma töreninde konuşan Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Vatan Partisi’nin çok değerli kadrolara sahip olduğunu, diğer siyasi hareketlerle kıyaslandığında bunun daha da belirgin bir şekilde ortaya çıktığını kaydetti. Hasan Yalçınların bu birikimi beslediğini aktaran Reyhan, Yalçın’ın kaleminden çıkan yazılarla beslendiklerini, onunla bilinçlenip, partizanlaştıklarını aktardı. Konuşmasının son bölümünde, müstesna lider Hasan Yalçın’ın, Türk devrimciliğinin ve vatanseverliğinin eşsiz örneği olduğunu vurgulayan Reyhan, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

 

        “Hasan Yalçın bir yönüyle Genel Başkanımızın dediği gibi, müstesnadır. Benzersizdir. Ancak bir yanıyla da hepimiz gibidir. Halklaşmıştır. O, hepimize biraz benzemektedir, hepimiz de ona biraz benzemekteyiz. Çünkü O da, biz de, hepimiz Türkiye toprağının yetiştirdiği ve Türkiye toprağına ait devrimcileriz. Türk Milletinin bir parçasıyız. Türkiye gemisinde mücadele ediyoruz. O halde Türkiye gemisinin kaptan köşküne Vatan Partisini çıkarana dek, gemiyi fırtınalardan kurtarıp, sakin denizlere ulaştırıncaya dek Partimiz görevinin başında olacaktır. Hasan Yalçın ağabeyimizin huzurunda başaracağımıza söz veriyoruz.”

 

vatanpartisi.org.tr