Ergenekon Kumpası Çöktü

Tarih:

Ergenekon Tertibinde Yargıtay'ın Açıkladığı Temyiz Kararının Tam Metni

Ergenekon Tam Metin.pdf

Ergenekon kumpası çöktü. Yargıtay, temyiz davasında kararını verdi. Dava hakkındaki kararlar hem esas hem de usul yönünden bozuldu. 231 sayfalık bozma kararının ayrıntılarında ise davanın bozma gerekçeleri tek tek açıklandı. Yargıtay, "Ergenekon terör örgütü yoktur" dedi.

 

Türk Ordusunun, Vatan Partisi'nin, aydınların, yurtsevelerin hedef alındığı Ergenekon Kumpası çöktü. Yargıtay 16'ncı Dairesi Ergenekon Davası'nı hem esastan hem de usulden bozdu, "Ergenekon terör örgütü yoktur" dedi.

 

Karada sanık ve avukatlara süre sınırı konularak savunma izni verilmesi, sözlü beyana izin verilmemesinin, geceleyin ifade alınmasının da hukuksuz olduğu belirtildi. Ve Daire, hukuka aykırı dinlemeler, gizli tanık beyanları, MİT mensuplarının izinsiz dinlenmesi, aramaların hukuka aykırı yapılmasının usul gerekçelerinin hepsini bozma nedeni saydı.

 

231 sayfalık temyiz kararında, davanın esastan bozulma gerekçesi Ergenekon terör örgütünün varlığına ilişkin somut delil ortaya konulamamasını olarak gösterildi.


Daire Başkanı Eyüp Yeşil, 23 dava dosyasının tek bir davada birleştirilmesinin hukuksuz olduğuna karar verdi. Danıştay saldırısı davası, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması davası ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un davasının ayrılmasını istendi. Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ’un, Yüce Divan’da yargılanması gerektiğine karar verdi.

 

Kararda “Sebepsiz yere davalar birleştirildi ve yargılama uzatıldı” denirken Danıştay saldırısı sanığı ve savcıların “Osmanım” diye seslendiği Osman Yıldırım'ın hem gizli tanık hem de sanık olmasını eleştirilerek “Bir koyundan 3 post çıkarılmış” ifadesi kullanıldı.

 

Yargıtay'daki duruşmaya Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Prof. Dr. Yalçın Küçük, emekli Albay Dursun Çiçek ve kızı Avukat İrem Çiçek, emekli Albay Fuat Selvi, emekli Albay Ziya İlker Göktaş, Mehmet Cengiz, Yaşar Okuyan, Nusret Senem, Hüseyin Buzoğlu, Serdar Öztürk, Oktay Yıldırım, Hikmet Çiçek, Kemal Kerinçsiz, Sevgi Erenerol katıldı.

 

Yargıtay’ın yeni terör dairesi olan 16. Ceza Dairesi, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 274 sanık hakkında son sözünü söyledi.

 

"Olağünüstü Bir Karar"

 

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Yüksek Mahkeme'nin kararını değerlendirdi. Perinçek, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bu dava Türkiye’yi bölmek için yapılan bir tertibin ürünüydü. İki kuvvet hedef alındı. Türkiye’yi silahla savunacak Silahlı Kuvvetler. Dün Vatan Partisi, dünkü İşçi Partisi. Bu tertip yerle bir oldu. Mehmetçik PKK’yı hendeklere gömüyor. Burada da Yargıtay haksızlığı, hukuksuzluğu hendeklere gömdü. Olağanüstü bir hukuki karar. Mükemmel. Bu karar Cumhuriyet ve dünya hukuk tarihine geçecek. En önemli tarafı Yargıtay, bölücülüğü, bölücü tertibi hendeklere gömdü. Bundan sonra Türkiye’nin önü açılacaktır."